Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Oι Combat Controllers


Combat Controllers (Πηγή)
Οι Ελεγκτές Αέρος, ή Μάχης, όπως θα μπορούσαμε να δώσουμε τον όρο στη γλώσσα μας, είναι προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, και υπάγονται στην Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας. Είναι ειδικά εκπαιδευμένοι να διεισδύουν με κάθε μέσο σε εχθρική ή εχθροκρατούμενη περιοχή, να οργανώνουν ζώνες ρίψεως ή προσγειώσεως, να κατευθύνουν αεροσκάφη, να ασκούν εναέριο έλεγχο κυκλοφορίας, και  συντονισμό αεροπορικών προσβολών, να συντονίζουν πυρά υποστηρίξεως, να εκτελούν ειδική αναγνώριση, να συνεισφέρουν σε στρατιωτική υποβοήθηση και να εκτελούν σε μικρή κλίμακα άμεσες επιθετικές ενέργειες στα πλαίσια ειδικών επιχειρήσεων.


Το λογότυπό τους είναι "Πρώτοι εκεί" υποδηλώνοντας ότι αυτοί είναι που "ανοίγουν" τον δρόμο για άλλους που ακολουθούν.

Εκπαίδευση


Οι Ελεγκτές Μάχης, συγκαταλέγονται μέσα  στο πλέον εκπαιδευμένο προσωπικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Η εκπαίδευσή τους, έχει διάρκεια 35 εβδομάδων και  γίνεται με τη μέθοδο της επιλογής. Μετά από αυτό το διάστημα, όσοι έχουν επιτύχει φορούν επάξια τον κόκκινο μπερέ τους. Η σειρά που ακολουθείται είναι:

       

    • Αρχικό Σχολείο Επιλογής (Combat Control Orientation Course, Lackland Air Force Base, Texas)
     Έχει διάρκεια 2 εβδομάδες και εστιάζεται σε σωματική βελτίωση, ψυχολογικά τεστ, ενημέρωση για το Σώμα και την ιστορία του.

         

      • Σχολείο Ελεγκτού Μάχης(Combat Control Operator Course, Keesler AFB, Miss)
      Το σχολείο αυτό που είναι το βασικό, έχει διάρκεια 151/2 εβδομάδες και διδάσκει την αναγνώριση όλων των τύπων αεροσκαφών, χαρακτηριστικά,δυνατότητες, τα υλικά και τα βοηθήματα αεροναυτιλίας, μετεωρολογία, έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας αεροδρομίων, υποστήριξη πτήσεων, έλεγχο και συντονισμό προσέγγισης αεροσκαφών, διαδικασίες παντάρ και κανόνες εναέριας κυκλοφορίας. Είναι το ίδιο σχολείο το οποίο διέρχονται όλοι οι ελεγκτές αέρος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ.

        

      •  Βασικό σχολείο Αλεξιπτωτιστού(US Army Airborne School, Fort Benning, GA)
      Έχει διάρκεια 3 εβδομάδων και διδάσκεται η εκτέλεση αλμάτων με αλεξίπτωτο στατικού ιμάντα ημέρα και νύκτα με πλήρη φόρτο.

       
      • Βασικό Σχολείο Επιβίωσης( USAF Basic Survival School, Fairchild AFB, Wash.)
      Η διάρκειά του είναι 21/2 εβδομάδες και οι εκπαιδευόμενοι διδάσκονται τις βασικές μεθόδους και τεχνικές επιβίωσης σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και σε αφιλόξενα περιβάλλοντα με σκοπό την επάνοδο σε ασφαλή περιοχή.


      • Προκεχωρημένο Σχολείο Ελεγκτού Μάχης(Combat Control School, Pope, NC)
      Αυτό είναι και το τελικό σχολείο διάρκειας 13 εβδομάδων. Περιλαμβάνει Φυσική Αγωγή Μάχης,  ατομική τακτική εκπαίδευση και τακτική μικρών κλιμακίων, προσανατολισμό και τήρηση κατεύθυνσης με πυξίδα, χάρτη και GPS, επικοινωνίες και πολλές ασκήσεις στις οποίες εκτελούνται και άλματα με αλεξίπτωτο. Στην ουσία αποτελεί την τελική αξιολόγηση και πρακτική εφαρμογή όσων αντικειμένων διδάχθηκαν στα προηγούμενα σχολεία. Οι επιτυχόντες, στο τέλος παίρνουν τον κόκκινο μπερέ, κατά την διάρκεια τελετής.

       
      • Εκπαίδευση Ειδικοτήτων και Προκεχωρημένης Τακτικής(Special Tactics Advanced Skills Training)
      Η εκπαίδευση δεν σταματά μετά την απονομή μπερέ. Οι νέοι Ελεγκτές Μάχης, πριν αναλάβουν καθήκοντα, περνούν μία 12μηνη εκπαίδευση σε ειδικότητες και προχωρημένα αντικείμενα που έχουν σχέση με την αποστολή τους. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 φάσεις Θεωρητική διδασκαλία, ειδικότητες και επιχειρησιακή εκπαίδευση με πολλές και δύσκολες ασκήσεις που απαιτούν μεγάλη σωματική και ψυχική αντοχή.



      Κατά το παραπάνω 12μηνο διάστημα  οι Ελεγκτές Μάχης εκπαιδεύονται στην χρήση αλεξιπτώτων  ελεύθερης πτώσης με φόρτο ημέρα και νύκτα στο αντίστοιχο Σχολείο των Ειδικών Δυνάμεων στο  Fort Bragg, όπως επίσης και στο Σχολείο Δυτών Μάχης όπου εκτελούν καταδύσεις και πορείες με  συσκευές ανοικτού και κλειστού κυκλώματος. Η εκπαίδευση αποσκοπεί στην εκμάθηση τεχνικών διείσδυσης από τον αέρα, την ξηρά και την θάλασσα.



      Ανιχνευτής

      Πηγή: AFSOC












       


      Δεν υπάρχουν σχόλια :

      Δημοσίευση σχολίου

      Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.