Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ο μαχητής του μέλλοντος

O "Αόρατος μαχητής" του μέλλοντος, όπως τον οραματίζονται οι επιστήμονες. (Πηγή)
Το όραμα για το μαχητή του μέλλοντος δεν σταματά! Αντίθετα, εξελίσσεται σε ένα είδος επιστημονικής φαντασίας! Φαντασίας, που μετεξελίσσεται σε πραγματικότητα αργά μεν, αλλά σταθερά. Να λοιπόν πώς φαντάζονται οι Αμερικανοί ειδικοί τον μελλοντικό τους μαχητή:

Οι στολές μάχης  θα εμπεριέχουν  την θωράκιση του μαχητή από βλήματα και εκρηκτικούς μηχανισμούς! Θα έχουν ενσωματωμένη την ικανότητα της φόρτισης ηλεκτρικών συσκευών και οργάνων, αφού θα μπορούν αυτόματα να μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική και να τροφοδοτούν με κατάλληλη σύνδεση όλα τα όργανα του μαχητή, ενώ αυτός θα κινείται. Επιπλέον θα έχουν την ικανότητα να επιταχύνουν την πηκτικότητα του αίματος και να σταματούν την αιμορραγία από τυχόν επιφανειακά τραύματα στο σώμα του στρατιώτη. Η νανοτεχνολογία θα επιτρέπει την αυτόματη προσαρμογή της παραλλαγής στο περιβάλλον της περιοχής των επιχειρήσεων. Ένα είδος χαμαιλέοντος, δηλαδή.

Στις μελλοντικές στολές, θα υπάρχουν βιονικά εξαρτήματα, που θα ενισχύουν την δύναμη και την αντοχή του μαχητή. Θα μπορεί κάποιος να τρέχει ταχύτερα, με μεγαλύτερο φόρτο και με μικρότερες πιθανότητες τραυματισμού. Οι εξελίξεις των στολών με συνθετικά πολυμερή θα είναι τέτοιες που θα μπορούν να απορροφούν κραδασμούς και κρούσεις βλημάτων με  προστατευτικές ειδικές μεμβράνες που θα υποκαθιστούν τα σημερινά βαριά αλεξίσφαιρα γιλέκα. 

Warrior Web
Τα κράνη θα αποτελούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα όχι μόνο αυτοπροστασίας, αλλά επικοινωνίας, όρασης και αρχείου πληροφοριών. Ο μαχητής θα μπορεί να βλέπει με θερμικές και υπέρυθρες διόπτρες, αλλά και εικόνες, τρισδιάστατα. Θα έχει άμεση διασύνδεση με δορυφορική επικοινωνία, θα βλέπει το έδαφος και θα το αναλύει, ενώ παράλληλα θα μπορεί να λαμβάνει εικόνα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα πετούν στην γύρω περιοχή.

Το βάρος του φόρτου του μαχητή, θα περιοριστεί στο ελάχιστο. Ο ατομικός του φόρτος θα αποτελείται από υλικά ελαφρά αλλά εξαιρετικά ανθεκτικά, οι τροφές θα έχουν άλλη συμπυκνωμένη μορφή. Δεν θα χρειάζεται ειδικός ιματισμός ισχυρού ψύχους, γιατί η ίδια η στολή με τις ενσωματωμένες νανογεννήτριες, θα του παρέχει θέρμανση για να προστατεύεται από το κρύο, ενώ αντίθετα στην υπερβολική ζέστη, θα λειτουργούν σαν κλιματιστικές συσκευές για να τον δροσίζουν. Παράλληλα θα αναπαράγουν υγροποιώντας τον αέρα, νερό! Έχετε δει την ταινία "Dune";

Όσο για τον ατομικό οπλισμό,  θα είναι μικρός σε όγκο αλλά με πολλαπλά μεγαλύτερες και ισχυρότερες δυνατότητες σε βεληνεκή και αποτελέσματα.

Επιστημονική φαντασία ή φανταστική επιστήμη; Όσοι θα ζούμε την επόμενη 15ετία, θα μάθουμε! Ποιός φανταζόταν πριν από 15 με 20 χρόνια, την αλματώδη ανάπτυξη των GPS, της κινητής τηλεφωνίας, των ipads  και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών; Οι περισσότεροι από εμάς τα θεωρούσαμε επιστημονική φαντασία, όπως στο Star Trek την 10ετία του '70, όταν βλέπαμε τον Κάπτεν Κερκ να μιλάει με τον Σποκ με κινητό τηλέφωνο!


Ανιχνευτής

Πηγή








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.