Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Η ΄'έξυπνη" σκοπευτική διόπτρα



Στην έκθεση αμυντικού υλικού Eurostatory 2012, που έγινε πριν μια εβδομάδα στο Παρίσι, οι Ισραηλινοί είχαν να παρουσιάσουν πολλά και ενδιαφέρονται "κομμάτια", γι' αυτό και αναφέρονται συχνά σε διάφορα ιστολόγια. Είναι η εβδομάδα τους φαίνεται!

Ένα ακόμη εντυπωσιακό "εργαλείο" που έδειξαν, είναι και η ηλεκτρονική σκοπευτική διόπτρα  Meslas 10 x 40 Ελευθέρου Σκοπευτού, της εταιρείας Pulse Inteco Systems Ltd. Πρόκειται στην ουσία για ένα όργανο ελέγχου πυρός, με ενσωματωμένο μετρητή αποστάσεων Laser μέχρι τα 2000 μέτρα, που η δέσμη του, ακίνδυνη για τα μάτια (1,54μm), είναι αόρατη από διόπτρες νυκτερινής όρασης.

Όταν η διόπτρα εστιάζεται στον επιλεγμένο στόχο και μετρά την απόσταση σκοπευτή-στόχου, υπολογίζει αυτόματα την καθ' ύψος γωνία για την προσβολή του, εμφανίζοντας μια κόκκινη κουκκίδα, που δείχνει το σημείο στο οποίο θα προσβληθεί ό στόχος (προσπτώσεως), καθώς και τον χρόνο πτήσεως της βολίδας.

Επιπλέον διαθέτει κουμπιά  ρύθμισης καθ' ύψος και κατά διεύθυνση έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να μηδενίζεται σε σχέση με το όπλο επί του οποίου φέρεται, ενώ παράλληλα μπορεί να ρυθμίζεται προς αντιστάθμιση  του πλευρικού ανέμου.  Επίσης έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης δεδομένων και στοιχείων χρήσιμων για την εκτέλεση βαλλιστικών υπολογισμών.

Μπορεί επίσης, κατά παραγγελία, να συμπεριλαμβάνει  αισθητήρες θερμοκρασίας περιβάλλοντος,  υγρασίας και  μέτρησης ανέμου,  για βαλλιστικούς υπολογισμούς.

Το βάρος της είναι 1,85 κιλά αντέχει σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, σε κραδασμούς και πτώσεις.  Για τη λειτουργία της, παίρνει τέσσερις μπαταρίες τύπου CR-123


Ανιχνευτής









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.