Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

"Κουράστηκαν και οι Ταλιμπάν από τον πόλεμο"

 
talibanXΟ νέος ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν Στάφαν ντε Μιστούρα δήλωσε ότι οι Ταλιμπάν έχουν κουραστεί από τον πόλεμο, ένα στοιχείο που επιτρέπει να ανοίξει ο δρόμος για τη διεξαγωγή διαλόγου.

"Όλες οι πληροφορίες που λαμβάνουμε δείχνουν ότι όλος ο κόσμος είναι κουρασμένος από τον πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων και των Ταλιμπάν", δήλωσε ο Μιστούρα σε συνέντευξή του που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η νορβηγική εφημερίδα  Aftenposten.  


 "Δεν θα κερδίσουν ποτέ. Ποτέ δεν θα πάρουν τον έλεγχο της χώρας και το ξέρουν. Η λύση είναι αλλού και αυτή είναι ο διάλογος", πρόσθεσε.

 Ο σουηδός διπλωμάτης που ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Αφγανιστάν στις 13 Μαρτίου αντικαθιστώντας τον Νορβηγό Κάι 'Ειντε, δεν ανέφερε άλλα στοιχεία για σχέδιά του, όπως μια ενδεχόμενη συνάντηση με τους Ταλιμπάν.

"Όταν τέτοιες συνομιλίες με τους Ταλιμπάν αρχίσουν, δεν θα το δείτε γιατί θα είναι μυστικές, εμπιστευτικές, κρυφές από την αρχή. Αυτά τα πράγματα δεν διεξάγονται στο πλαίσιο μιας σύσκεψης. Ωστόσο είναι απαραίτητο γιατί όλος ο κόσμος είναι κουρασμένος", είπε.

     Πηγή: The Insider  "Κουράστηκαν και οι Ταλιμπάν από τον πόλεμο"

1 σχόλιο :

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.