Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Φλωράκεια 2010

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 8 Ιουλίου στο στρατόπεδο της Β’ Μοίρας Καταδρομών τα 8α Φλωράκεια, (στρατιωτικοί αγώνες), αφιερωμένα στη μνήμη του αείμνηστου Στρατηγού Ευάγγελου Φλωράκη, αρχηγού του ΓΕΕΦ Κύπρου και πρώην διοικητή του Β΄ΣΣ, ο οποίος φονεύθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα την 10η Ιουλίου 2002 στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων του σε καιρό ασκήσεως των Ενόπλων Δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς.


Στους αγώνες συμμετείχαν άνδρες από τις ακόλουθες μονάδες:

1η  Ταξιαρχία Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών, 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία. Οι μονάδες αυτές ανήκουν στην  1η Μεραρχία Πεζικού. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διεξήχθησαν οι εξής αγώνες:


1. Ασκήσεις Ακριβείας. 2. Διελκυστίνδα Ιεραρχίας. 3. Αγώνας Δρόμου Οπλίτη 100 Μέτρων. 4. Αγώνας Μεταφορά Τραυματία 200 Μέτρων. 5. Αγώνας Δρόμου Οπλίτη 1600 Μέτρων.

Image
Πριν από την έναρξη των αγώνων πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους τρεις πεσόντες αξιωματικούς στο δυστύχημα.
Image

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Παντελεήμονα, η Πρόξενος της Κύπρου στην Ελλάδα Κωνσταντινίδου, ο Διοικητής του Β΄ΣΣ Στρατηγός Ρουσάκης, η αντινομάρχης Ημαθίας Ιακωβίδου, ο δήμαρχος Νάουσας Καραμπατζός, ο Διοικητής της 1ης ΜΠ, Υποστρατήγος Κεχαγιάς, μέλη της οικογένειας του αειμνήστου Στρατηγού Ευάγγελου Φλωράκη, απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ντόβας, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, της Λέσχης Καταδρομέων Ημαθίας καθώς και δεκάδες επισκέπτες.

Μετά το τέλος των αγώνων ακολούθησε η απονομή των επάθλων στου νικητές των αγωνισμάτων.

Πηγή:   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


1 σχόλιο :

  1. Ανώνυμος13/7/10, 1:29 μ.μ.

    Δεν καταλαβαίνω πώς η Ταξιαρχία Καταδρομών υπάγεται σε Μεραρχία Πεζικού. Μπορεί κάποιος να διαφωτήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.