Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Νέο τυφέκιο Ειδικών Δυνάμεων;

Ξεκινά η παραγωγή του νέου τυφεκίου ειδικών δυνάμεων FN SCAR
 
   H βελγική FN Herstal έλαβε την επίσημη ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία της αμερικανικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (USSOCOM) για την ενεργοποίηση της προμήθειας του τυφεκίου SCAR στις 14 Απριλίου.
To τυφέκιο FN SCAR

.


   Η απόφαση εξουσιοδοτεί την έναρξη παραγωγής και επιχειρησιακή ανάπτυξη των τυφεκίων SCAR (Special Operations Forces (SOF) Combat Assault Rifle) στις εκδόσεις MK 16 και MK 17, καθώς επίσης και της έκδοσης EGLM (Enhanced Grenade Launcher Module) MK 13 με ενσωματωμένο εκτοξευτή βομβίδων.

  Υπενθυμίζεται ότι στον αντίστοιχο ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό της USSOCOM έλαβαν μέρος εννέα εταιρείες από όλο τον κόσμο για ένα νέο αρθρωτό τυφέκιο πολλαπλών διαμετρημάτων.

Το FN SCAR ήταν το μόνο οπλικό σύστημα που εκπλήρωσε όλα τα κρίσιμα κριτήρια και προδιαγραφές, και επιλέχτηκε ομόφωνα το 2004 από την επιτροπή αξιολόγησης της USSOCOM, αποτελούμενη από ανώτερους αξιωματικούς από όλα τα τμήματά της.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των δοκιμών, εκτός των άλλων τα όπλα SCAR που χρησιμοποιήθηκαν έριξαν πάνω από δύο εκατομμύρια σφαίρες χωρίς προβλήματα, καθιστώντας τον τύπο το πλέον βαριά δοκιμασμένο τυφέκιο στην ιστορία των φορητών όπλων.

  Το SCAR χαρακτηρίζεται από την αρθρωτή σχεδίασή του, χάρη στην οποία μπορεί να δεχθεί πλήρως εναλλάξιμες κάνες σε δυο διαφορετικά διαμετρήματα 5,56 χλστ. και 7,62 χλστ. ενώ διατίθεται με τρία διαφορετικά μήκη κάνης ανάλογα με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.