Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Η "διείσδυση"

Σε Βρετανικό στρατόπεδο , στην περιοχή Ναρ-ε-Σαράζ της επαρχίας Χελμάντ, Αφγανός στρατιώτης που συνόδευε τους Βρετανούς σε περιπολίες, στις 0245 τα ξημερώματα της 13 Ιουλ. 2010,  σκότωσε 3 Βρετανούς με πυρά τυφεκίου τον ένα και με βομβίδα τους άλλους δύο, ενώ τραυμάτισε σοβαρά, άκόμη 4 στρατιώτες.  Συνέβη μέσα σε επίλεκτη μονάδα Γκούρκας και ανέβασε τους νεκρούς Βρετανούς στο Αφγανιστάν σε 317.

Ο Αφγανός διέφυγε και φυγαδεύθηκε από τους Ταλιμπάν, όπως δήλωσε εκπρόσωπός τους, ο οποίος τόνισε την προσχώρηση του Αφγανού στρατιώτη στις τάξεις των ανταρτών.

Κατά τη γνώμη μου είναι κλασική περίπτωση διείσδυσης αντάρτη στον Αφγανικό στρατό και εκμετάλλευση της ευκαιρίας που του δόθηκε για πρόκληση θανάτων, πανικού, δυσπιστίας, πτώσης του ηθικού. Λυπάμαι για τους νεκρούς, αλλά πρέπει τα μέτρα ασφαλείας να μη τηρήθηκαν σωστά. Δεν έγινε σωστή επιλογή προσωπικού από τον ΑΝΑ.

Ο αντάρτης διείσδυσε στις τάξεις των Βρετανών και έκανε αυτό που είχε διαταχθεί να κάνει. Να σπείρει τον τρόμο και την καταστροφή. Επίσημα δίνεται η εικόνα τυχαίου γεγονότος που δεν συνδέεται άμεσα με τους αντάρτες, αλλά είναι έτσι;

Ο Ανιχνευτής

Πηγή: Guardian


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.