Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Ανταρτοπόλεμος: Η καταύγαση του στόχου

Φονική αεροπορική επίθεση στο Πακιστάν 

600 Αμερικανικοί πύραυλοι κατέστρεψαν την  περασμένη Πέμπτη, στρατόπεδο ανταρτών στη περιοχή των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 ισλαμιστές κατά την πρώτη επίθεση του είδους εδώ και δύο εβδομάδες, δήλωσαν αξιωματούχοι της περιοχής . 

Ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος drone έριξε τουλάχιστον δύο πυραύλους σε στρατόπεδο που βρίσκεται στο χωριό Σιράνι Μάντα Χελ, στην περιοχή των φυλών στο βόρειο Ουαζιριστάν, προπύργιο των Ταλιμπάν που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, στόχος των αμερικανικών επιθέσεων το τρέχον έτος. 

«Τουλάχιστον 10 αντάρτες σκοτώθηκαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ανώτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας ο οποίος ζήτησε ανωνυμία. Ένας άλλος αξιωματούχος της ασφαλείας δήλωσε ότι τουλάχιστον 14 αντάρτες σκοτώθηκαν όταν τρεις πύραυλοι έπληξαν το στρατόπεδο. Η περιοχή που επλήγη, και βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. από το Μιρανσάχ, την κύρια πόλη στο Βόρειο Ουαζιριστάν, είναι το προπύργιο του πολέμαρχου του Πακιστάν, Χαφίζ Γκιούλ Μπαχαντούρ.


Πηγή: The Insider

Σχόλιο Ανιχνευτή

Μία προσφιλής μέθοδος των ειδικών δυνάμεων για εξουδετέρωση ενός στόχου, είναι η αφανής προσέγγιση και η καταύγασή του με καταδείκτη LASER ή η κατάδειξή του με άλλη μέθοδο, που θα επιτρέψει την με ακρίβεια προσβολή τους, με πυρά μαχητικών αεροσκαφών ή άλλου τύπου βομβαρδιστικών ή με πυρά πυροβολικού.

Φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο συνέβη στην περίπτωση του άρθρου που διαβάσατε παραπάνω. 
Όταν ο αντάρτης αισθάνεται ανασφαλής, αρχίζει να φθείρεται το αντάρτικο!




Bookmark and Share
Translation
translation services

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.