Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Μεταφορικό μέσο για τους αλεξιπτωτιστές.


Bookmark and Sharet

Tο ΜΟΑΤV (Multi Operated All-Terrain Vehicle) είναι ένα όχημα σχεδιασμένο να "ελαφρύνει" από το βάρος του φόρτου τους στρατιώτες. Εκτός από τον συνηθισμένο τρόπο οδήγησης, μπορεί να κατευθύνεται και με τηλεχειρισμό, και να προσεγγίζει περιοχές που θα κληθεί  να πάει ,από τον χειριστή.

Το όχημα είναι εφοδιασμένο με λογισμικό, που του επιτρέπει να αναλύει το δρομολόγιο κίνησης και να αποφεύγει εμπόδια που συναντά, όταν κινείται με τηλεχειρισμό. Κατασκευάστηκε, κατόπιν απαιτήσεως του Βρετανικού στρατού, να διευκολύνει τους στρατιώτες στην μεταφορά του φόρτου τους κατά την κίνηση, το βάρος του οποίου υπερβαίνει τα 70 κιλά. (154 λίμπρες), με αποτέλεσμα να περιορίζει την ευκινησία τους.

Είναι ιδανικό στην εκκένωση και διακομιδή τραυματιών από το πεδίο της μάχης, στην μεταφορά πυρομαχικών και εφοδίων, στην εκτέλεση εποχουμένων περιπολιών και συνοδεία φαλλάγγων καθώς και στην εκτέλεση αναγνωρίσεων. Μπορεί να χρησιμοποιείται ακόμη και σε επίπεδο διμοιρίας.

Είναι το κατ' εξοχήν καταλληλότερο όχημα μεταφοράς αλεξιπτωτιστών και φόρτων  στη ζώνη ρίψεως, κατά την διάρκεια αεραποβατικών ενεργειών αφού με κατάλληλη συσκευασία μπορεί να ριφθεί απ' αέρος. 

Το ΜΟΑTV, είναι ένα ακόμη βήμα προς την "ρομποτική" υποστήριξη των μαχητών στο πεδίο της μάχης.

Ανιχνευτής

Πηγή: Gizmag


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.