Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Αφγανιστάν: Οι δυτικές αμφισβητήσεις και οι προβληματισμοί!

Διαβάστε ένα πολύ καλό άρθρο στον  σύνδεσμο: Καθημερινή

Η απογοήτευση και το αίσθημα της αποτυχίας, που καλλιεργείται στις  δυτικές χώρες, αποτελεί μισή νίκη για τους πολέμαρχους και τους Ταλιμπάν, που κερδίζουν έδαφος σε επίπεδο ψυχολογικών επιχειρήσεων.

Διαπιστώνουν και εντοπίζουν την αδυναμία των αντιπάλων τους, στο συναίσθημα και στον προβληματισμό των πολιτικών αρχηγών και της κοινής γνώμης. Έχουν καταλάβει ότι σκοτώνοντας στρατιώτες του ΝΑΤΟ, δημιουργούν αναταραχή, αυξανόμενη  με γεωμετρική πρόοδο στις χώρες των σκοτωμένων.

Έτσι δημιουργείται ξανά το σύνδρομο του "Pourqua?" των Γάλλων στον 2ο ΠΠ, όταν υποχώρησαν μπροστά στη γερμανική αποφασιστικότητα, από τη γραμμή Μαζινώ. "Γιατί;" "Τι δουλειά έχουμε εμείς εδώ;" ρωτάνε πολλοί, ξεχνώντας ότι η ISAF στο Αφγανιστάν, υλοποιεί απόφαση του ΟΗΕ, του οργανισμού ο οποίος μαζί με πολλές άλλες αποστολές ειδικών επιστημόνων προσπαθεί να οικοδομήσει την ρημαγμένη χώρα και τους ταλαίπωρους κατοίκους της. 

Ναι , οι αντάρτες κερδίζουν, όχι στο πεδίο της μάχης, αλλά στο πεδίο των συναισθημάτων και πρέπει να αντιμετωπισθεί διαφορετικά αυτή τη φορά ο ανταρτοπόλεμος. Η συγκρότηση ικανού εθνικού  Αφγανικού στρατού είναι η λύση στο πρόβλημα της εμπλοκής συμμαχικών στρατευμάτων. Έχουν αργήσει οι Αμερικανοί που είναι υπεύθυνοι γι' αυτό!

Πολέμησε τον αντάρτη, όπως πολεμάει αυτός! Παλιά και αξιόπιστη συνταγή, δοκιμασμένη στο χρόνο.

Ο Ανιχνευτής                                                           


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.