Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ανταρτοπόλεμος: Κυνηγώντας το ΡΚΚ

Μεγάλη μεταφορά ενισχύσεων για επέκταση των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων κατά του ΡΚΚ στην ΝΑ Τουρκία

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μονάδων της ΝΑ Τουρκίας, η οποία ξεκίνησε από την Κυριακή 11 Ιουλίου 2010 και συνεχίζεται:

α. Στρατιωτική φάλαγγα αποτελούμενη από 100 και πλέον φορτηγά οχήματα περνώντας μέσα από το Şemdinli, μετέφερε πυρομαχικά για ενίσχυση των μονάδων της 21ης Ταξιαρχίας Προκάλυψης της Τ/Σ-Χ και στη Δκση του 3ου τάγματος Ορεινών Καταδρομών

β. Στις ευρύτερες περιοχές των ορέων Cudi και Küpeli του Νομού ŞIRNAK, μηχανήματα μηχανικού ξεκίνησαν την ισοπέδωση και αποξήλωση πολλών δενδροφυτευμένων περιοχών με σκοπό τη δημιουργία νέων φυλακίων ελέγχου και την ενίσχυση των υπαρχόντων παλαιών φυλακίων.

γ. Συνεχίζεται η φωτιά στο όρος Kilise.

δ. Οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των ΤΕΔ που ξεκίνησαν από τις περιοχές των ορέων Cudi και Küpeli συνεχίσθηκαν και καθ'όλη τη διάρκεια της περασμένης Τετάρτης στι περιοχές Bestler Dereler, Şikefta Kera, Düğün Dağı, Duru Geçit, Yün Dağı, Karaçağlı Dağı, Beyaz Tepe και Faraşin, ενώ η 23η Μεραχίας Προκάλυψης της Τ/Σ-Χ εξέτεινε τις επιχειρήσεις της και στις περιοχές Akçay και Çakır, όπου έχουν διατεθεί και μονάδες της 2ης Ταξιαρχίας Καταδρομών του Bolu, ενώ σε όλη την περιοχή όπου διεξάγονται οι ανωτέρω επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται συνολικά 5.000 περίπου στρατιώτες και πολλοί εθνοφύλακες.

ε. Διαπιστώθηκε ότι πολλές Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων που διατέθηκαν στην περιοχή, μεταφέρθηκαν σε επίκαιρα σημεία με ελικόπτερα Sikorsky, ενώ πολλοί άλλοι μεταφέρθηκαν με θωρακισμένα οχήματα και πολιτικά ακόμη minibüs.

στ. Στο όρος Cudi μονάδες Πυροβολικού βομβάρδισαν πολλά σημεία τα οποία χρησιμοποιούνται ως διαβάσεις επικοινωνίας των κούρδων αυτονομιστών ανταρτών, ενώ αναφέρθηκε ότι στο όρος Kilise και στο χωρίο Hendek, ομάδα αυτονομιστών ανταρτών που βρισκόταν εκεί προσπάθησε να διαφύγει δια μέσου της κοιλάδας Yedi Değirmenler (επτά ανεμόμυλοι), με άγνωστες μέχρι στιγμής απώλειες.

ζ. Δια μέσου της περιοχής Silopi του Νομού Şırnak μεταφέρθηκαν βαρέα μηχανήματα Μηχανικού και πολλά θωρακισμένα οχήματα για την ενίσχυση των φυλακίων που βρίσκονται στις ευαίσθητες περιοχές του όρους Cudi, προς τα Ιρακινά σύνορα.

η. Οι πυρκαγιές που ξεκίνησαν από τις περιοχές Cizre και Güçlükonak και μια άλλη εστία φωτιάς που βρισκόταν στο όρος Kilise συνενώθηκαν και στη συνέχεια επεκτάθηκαν προς τον Νομό Şırnak, μεταξύ των περιοχή Cizre και όρους Küpeli.

θ. Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο προκειμένου να τεθεί η όλη επιχείρηση υπό πλήρη έλεγχο, εξέδωσε διαταγή για πλήρη απαγόρευση σε όλα τα περάσματα ασφαλείας των Νομών Siirt, Şırnak και Hakkari, η οποία έχει δίμηνη διάρκεια, η οποία σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση περιαλαμβάνει όλες τις ευαίσθητες περιοχές των ορέων Küpeli, Cudi, Yazlıca Dağı και Νοτίως μέχρι τα όρη Mehmet Yusuf και Meydanı, Çağlayan-Pirinçeken και Balkaya. Η έναρξη της απαγόρευσης καθορίσθηκε από την 16η Ιουλίου 2010 μέχρι την 16η Σεπτεμβρίου 2010.
 
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.