Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Η Ανοικτή Αντίσταση του ΡΚΚ

Η ανοικτή αντίσταση στον ανταρτοπόλεμο συνίσταται σε εμφανείς ενέργειες ατόμων και ομάδων, οι οποίοι, αποχωριζόμενοι του κανονικού τρόπου ζωής, οργανώνονται, εκπαιδεύονται και εξοπλίζονται κατάλληλα για μάχη και ενεργούν με οποιοδήποτε τρόπο για να προκαλέσουν φθορά στον αντίπαλό τους. Η ανοικτή αντίσταση συμβαδίζει με την κεκαλυμμένη. Ποια είναι αυτή; Θα τα πούμε μία άλλη φορά!

Αυτό συμβαίνει τώρα κάπου στην Τουρκία με το ΡΚΚ. Διαβάστε παρακάτω. Απαντήστε και στο Κουϊζ:
  •  Ποιου όπλου ή σώματος είναι ο εικονιζόμενος στη φωτογραφία στρατιώτης;
  • Τι οπλισμό φέρει;
  • Έχει αλεξίσφαιρο γιλέκο;
               Ο Ανιχνευτής

ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ

Εφημερίδα Μιλλέτ 9-7-2010
Μεγάλη ομάδα τρομοκρατών του ΠΚΚ απέκοψε τον δρόμο που ενώνει τις περιοχές Τούντζελι και Όβατζικ και έκανε έλεγχο ταυτοτήτων. Πυρπόλησαν ένα αμάξι, ενώ απήγαγαν και 2 άτομα

PKK Tunceli’de yol kesti, adam kaçırdı

Νωρίς το πρωί, η ομάδα των τρομοκρατών του ΠΚΚ στο 40ο χιλιόμετρο της οδού Τούντζελι- Όβατζικ, απέκοψαν την κυκλοφορία και έκαναν έλεγχο ταυτοτήτων.Οι ΠΚΚδες που έκαναν προπαγάνδα στους ευρισκόμενους στα αυτοκίνητα, πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο που φέρεται να σχετιζόταν με το κόμμα ΑΚΠ. Οι ΠΚΚδες πήραν μαζί τους τα 2 άτομα που βρισκόταν σε αυτό το αυτοκίνητο, και αφού έστησαν παγίδες με βόμβες στο σημείο όπου είχαν κόψει την κυκλοφορία, έφυγαν προς τη μεριά του ορεινού δάσους.

Αστυνομικός με πολιτικά που είχε διοριστεί στην αστυνομία του Όβατζικ, πηγαίνοντας να αναλάβει καθήκοντα, είδε να κόβουν το δρόμο και ενημέρωσε την στρατοχωροφυλακή. ¨Ετσι μετά σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα Κόμπρα τα οποία βομβάρδισαν τα μονοπάτια από τα οποία έφευγαν οι ΠΚΚδες. Επίσης επαγγελματικές μονάδες της 4ης ταξιαρχίας κομάντο μεταφέρθηκαν στην περιοχή με ελικόπτερα Σικόρσκι. 

Έτσι υπήρξε έντονη κινητικότητα ελικοπτέρων στον ουρανό του Τούντζελι. Επίσης στο δρόμο Τούντζελι- Όβατζικ, λόγω των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων και για λόγους ασφαλείας η πρόσβαση έκλεισε.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.