Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ανταρτοπόλεμος: Η "έξαρση" του ΡΚΚ

Bookmark and Share
Ευθύνη για επίθεση κατά τουρκικής μονάδας ανέλαβε το PKK
 
Το Εργατικό κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση στη διάρκεια της νύχτας κατά μιας βάσης του τουρκικού στρατού, υποστηρίζοντας ότι έχει σκοτώσει 13 Τούρκους στρατιώτες, σύμφωνα με ένα αξιωματούχο του κουρδικού κινήματος που έχει καταφύγει στο Ιράκ.

«Οι μαχητές μας σκότωσαν 13 Tούρκους στρατιώτες χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια επίθεσης σε βάση στην Τουρκία, στην περιοχή του Χακάρι», στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ροζ Ουαλάτ, υπεύθυνος για τις Εξωτερικές σχέσεις του PKK, που έχει καταφύγει στα βουνά της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ.

«Δεν έχουμε κανένα θύμα στις γραμμές μας και καταστρέψαμε τουρκικά κανόνια και όλμους», είπε, διευκρινίζοντας ότι οι μάχες άρχισαν γύρω στις 02:00 το πρωί (23Η00 GMT) και διήρκεσαν δύο ώρες.
Νωρίτερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αναφέρει το θάνατο έξι τούρκων στρατιωτών κατά την επίθεση σε στρατιωτικό σταθμό κοντά στην συνοριακή πόλη Τσουκουρτσά, που βρίσκεται στην επαρχία Χακάρι.

Αυτή είναι μία από τις πλέον θανατηφόρες επιθέσεις από την αρχή του έτους. Ο Ερντογάν διευκρίνισε ότι 15 στρατιώτες τραυματίστηκαν και ένας αντάρτης σκοτώθηκε. Ο κ. Ουαλάτ από την πλευρά του δεν είπε τίποτα σχετικά με τις επιχειρήσεις δίωξης κατά των ανταρτών που ξεκίνησε σήμερα η Άγκυρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.