Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Τυφέκια νέας γενεάς για τον τουρκικό στρατό

Πρακτορείο ειδήσεων Haberturk 

Παρήχθησαν από το Ίδρυμα Μηχανικής και Χημείας (MKE), τρία τεμάχια από το πρωτότυπο του Σύγχρονου Εθνικού Τυφέκιου Πεζικού, που συγκεντρώνει τις πλέον καλές ιδιότητες στον κόσμο.

Η ΜΚΕ, με βάση τις πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΑ, στις 22-1-2009 υπέγραψε με την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας σύμφωνο ¨σχεδίασης και ανάπτυξης¨του Σύγχρονου Εθνικού Τυφέκιου Πεζικού, ενώ οι εργασίες για τα πρωτότυπα ολοκληρώθηκαν στην βιομηχανία της, στο Κιρίκκαλε.

Τα τρία πρωτότυπα που παρήχθησαν στη κατεύθυνση των τακτικών και τεχνικών απαιτήσεων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK), τις επόμενες μέρες θα περάσουν από τεστ προδιαγραφών. Το σύγχρονο τυφέκιο στρατού που αναμένεται να πάρει τη θέση του G3 που χρησιμοποιεί ο στρατός, σε περίπτωση που περάσει με επιτυχία τα τεστ, θα αρχίσει να παράγεται τον Ιούνιο του 2011.

Το τυφέκιο που αρχίζοντας από τη σχεδίαση είναι εξ ολοκλήρου εγχώριο και παρήχθη χωρίς μεταφορά τεχνολογίας από οποιαδήποτε χώρα, φέρει τις καλύτερες ιδιότητες που έχουν αυτή την στιγμή τα τυφέκια τρίτης γενιάς.

Οι αρμόδιοι της ΜΚΕ, ανέφεραν πως το Σύγχρονο Εθνικό Τυφέκιο Πεζικού σχεδιάστηκε ώστε να αποδίδει κατά τον καλύτερο τρόπο, νύχτα και μέρα, σε κάθε και καιρό και χώρο, ενώ πολλές ιδιότητες του είναι καλύτερες από το G3. Είπαν πως το πρωτότυπο θα επιδειχτεί στο κοινό τις επόμενες μέρες, και πως δεν καθορίστηκε ακόμα το όνομά του.

Πρόσθεσαν πως το G3 που χρησιμοποιείται τώρα από τις TSK, παρήχθη για πολύ πιο οργανωμένες μάχες στρατών, είναι βαρύ και η φροντίδα του δύσκολη, και πως υπήρχε ανάγκη για ένα τυφέκιο νέας γενιάς, και ως τέτοιο σχεδιάστηκε το Σύγχρονο Εθνικό Τυφέκιο Πεζικού.

Οι αρμόδιοι τόνισαν πως το Μοντέρνο τυφέκιο πεζικού σε σχέση με το G3 είναι πιο ελαφρύ, η κάνη του είναι πιο επιμήκης ενώ το μήκος του όπλου πιο μικρό

Με βάση τις πληροφορίες που δόθηκαν, το νέο όπλο θα είναι τύπου 7,62 και θα χρησιμοποιεί σφαίρες του ΝΑΤΟ. Το βάρος του θα είναι 3.750 γρ, το μήκος του 92 εκ, το δραστικό βεληνεκές 400 μέτρα, και θα φέρει διόπτρα νυκτερινής κατόπτευσης, προβολέα, λέιζερ, και θα μπορούνε να του προστεθούν αξεσουάρ ώστε να πετάει οπλοβομβίδες. Η κάνη του είναι σχεδιασμένη ώστε να ρίξει τουλάχιστον 10.000 βολές, ενώ μπορεί να πυροβολεί μία-μία ή κατά ριπάς.

ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗ ΤΗΣ ΜΚΕ

Στο μεταξύ φέρεται να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό για τα όπλα ελεύθερου σκοπευτή που αναπτύσει τα τελευταία 2 χρόνια η ΜΚΕ. Το τύπου 7,62 Βοra που αναπτύχθηκε από κοινού με την στρατοχωροφυλακή έχει δραστικό βεληνεκές 1200 μέτρα. Το χρησιμοποιούμενο από την στρατοχωροφυλaκή Bora εξάγεται στο εξωτερικό.

Ένα άλλο ημιαυτόματο που αναπτύχθηκε από την ΜΚΕ είναι το Τ-12. Έχει δραστικό βεληνεκές 600 μέτρα και πήρε το όνομα Τ-12, επειδή στις δοκιμές που έγιναν πέτυχε άψογα τους στόχους. Το Τ-12 σχεδιάστηκε για να χτυπάει περισσότερο κινούμενους στόχους.

Πηγή: Τουρκικά νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.