Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ειδικές Δυνάμεις: Ρίψη Αλεξιπτωτιστών στο Θιβέτ

Bookmark and Share

Η Κίνα οργάνωσε πρόσφατα επιχειρησιακό άλμα , με ένα τάγμα αλεξιπτωτιστών να προσγειώνεται σε οργανωνμένη ζώνη ρίψεως, στο οροπέδιο του Θιβέτ. Το μέσο ύψος στο απέραντο αυτό οροπέδιο είναι 4000 μέτρα/14000 πόδια. Αυτό σημαίνει ότι οι αλεξιπτωτιστές πρέπει να πέσουν από μεγαλύτερο ύψος,  τουλάχιστον 3000 πόδια περισσότερα, δηλαδή από 17000 πόδια, λόγω της αραιάς ατμόσφαιρας και της μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας που χρειάζεται, για την ανάπτυξη του θόλου του αλεξιπτώτου.

Η αραιή ατμόσφαιρα και η χαμηλή ατμοσφαιρική πίεση προκαλεί ναυτία στους αλεξιπτωτιστές , ιδιαίτερα μετά από κάτι τόσο επίπονο όπως είναι το άλμα με αλεξίπτωτο και οι  τακτικές ενέργειες στο έδαφος που ακολουθούν. Ο κινεζικός στρατός ερευνά τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προετοιμάζονται οι μονάδες αλεξιπτωτιστών για να αντιμετωπίζουν αυτού του είδους τα προβλήματα. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισαν πριν 2 χρόνια, πάλι στο Θιβέτ, όταν έστειλαν τους αλεξιπτωτιστές προς αντιμετώπιση μίας εξέγερσης κατά της κινεζικής κεντρικής κυβέρνησης.  

Οι αλεξιπτωτιστές κάνουν τώρα ειδική προετοιμασία εγκλιματισμού στο μεγάλο υψόμετρο προκειμένου να εντοπισθούν ποιοι παρουσιάζουν πρόβλημα υγείας ώστε να μετακινούνται σε μονάδες, που έχουν αποστολές σε χαμηλότερα εδάφη, εγγύτερα προς την επιφάνεια της θάλασσας. Οι Κινέζοι θεωρούν απαραίτητη αυτή τη διαδικασία, δεδομένου ότι τα κινεζικά σύνορα  καλύπτονται από ορεινά συγκροτήματα με μέσο υψόμετρο 3000 μέτρα/9300 πόδια. Η εκπαίδευση των αλεξιπτωτιστών  στο Θιβέτ, τους προετοιμάζει πολύ καλά για επιχειρήσεις σε όλες αυτές τις περιοχές.



Ανιχνευτής


Πηγή: Strategy page







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.