Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Άρβυλα βατραχανθρώπων





Εάν  κάποιος θεωρεί συνηθισμένη δουλειά  το να προσγειαλώνεται μέσα στο σκοτάδι, αφού έχει πέσει στο νερό,  2-3 μίλια  μακριά από την ακτή, που είναι γεμάτη από ελεύθερους σκοπευτές και  εχθρικά φυλάκια, πρέπει τουλάχιστον να έχει τον πιο τέλειο εξοπλισμό γι' αυτή τη δουλειά. Δεν υπάρχουν και πολλοί που μπορούν να το κάνουν και σ' αυτούς που μπορούν, ανήκουν οι πολεμιστές-βατραχάνθρωποι,  όπως είναι και οι   SEALs του ναυτικού των ΗΠΑ.

Γι' αυτό και ό,τι σχεδιάζεται για τους SEALs , είναι πάντα το καλύτερο. Έτσι μία εταιρία κατασκεύασε μετά από απαίτηση των βατραχανθρώπων ένα νέο τύπο αρβύλων, τα ΟΤΒ ( Over the Beach ) Boots. Είναι άρβυλα όχι απλώς αδιάβροχα αλλά έχουν την δυνατότητα να "στραγγίζουν" και να στεγνώνουν πολύ γρήγορα  ενώ τα φοράει ο μαχητής και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα και έξω από το νερό.

Τα άρβυλα διαθέτουν ειδική "διάτρητη" σόλα που επιτρέπει την ταχεία αποστράγγιση του νερού  με  μία   κατάλληλη "καμάρα", έτσι ώστε να διευκολύνει την ανάβαση σε ανεμόσκαλα ή "αράχνη". Το εξωτερικό μέρος των αρβύλων είναι κατασκευασμένο από υψηλής αντοχής πλαστικό TPU (Thermoplastic Polyurethane) που δεν γδέρνεται και είναι πολύ πιο καλό από το συμβατικό δέρμα.
 Δείτε το βίντεο.


  Ανιχνευτής

 Πηγή: US NAVY SEALs



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.