Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Τουρκία: Αλλαγή ηγεσίας Ενόπλων Δυνάμεων

Bookmark and Share






02-08-2010 13:12:41
Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας έλαβε την απόφαση να αντικαταστήσει τον νυν αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, Ιλκέρ Μπασμπούγ, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί από το αξίωμα του στις 30 Αυγούστου, με τον νυν διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων, Ισίκ Κόσανερ.


Τη θέση του νέου αρχηγού ενόπλων δυνάμεων θα αναλάβει ο Χασάν Ιγσιζ. Ο νυν διοικητής του στρατού ο στρατηγός Σαλντιράι Μπερκ, ο υπ 'αριθμόν ένα ύποπτος στην υπόθεση Εργκένεκον αναλαμβάνει τη διοίκηση της μονάδας κατάρτισης και δόγματος.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντιώθηκε στην προαγωγή έντεκα στρατηγών, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση Εργκένεκον αλλά, η επιθυμία του δεν έγινε απολύτως αποδεκτή.

Ο Ισίκ Κόσανερ αποφοίτησε από τη τουρκική στρατιωτική ακαδημία το 1965. Έως το 1976 υπηρέτησε από διαφορετικές θέσεις το στράτευμα. Το 1974 ήταν διοικητής της Διμοιρίας των Ειδικών Δυνάμεων κατά την επιχείρηση Αττίλα και την εισβολή στην Κύπρο.

Έχει επίσης υπηρετήσει στο ΝΑΤΟ και έχει αποφοιτήσει από το Βασιλικό Κολλέγιο Αμυντικών Μελετών της Μ. Βρετανίας.

Το 2000 ο Ισίκ Κόσανερ προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου και υπηρέτησε ως υφυπουργός του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και αργότερα ως διοικητής των τουρκικών δυνάμεων  κατοχής στο τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος. 

Στη συνέχεια προήχθη στο βαθμό του Στρατηγού το 2004 και υπηρέτησε ως Διοικητής του Τουρκικού Στρατού στο Αιγαίο και αργότερα ως Υπαρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


2 σχόλια :

  1. Φιλε Ανιχνευτή, κανε διορθωση στο κειμενο: http://www.strategyreport.gr/?p=2768

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήδη έγινε! Πράγματι πρέπει κανείς να παρατηρεί, βλέποντας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.