Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Αφγανιστάν: Η επιστροφή των Ταλιμπάν

Bookmark and Share
Ο διοικητής των διεθνών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ο αμερικανός στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, παραδέχθηκε σήμερα ότι οι Ταλιμπάν, οι οποίοι έχουν σκοτώσει μέσα σε πέντε ημέρες 23 στρατιώτες του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων 22 Αμερικανούς, επεκτείνουν την παρουσία τους στο Αφγανιστάν.
 
Ωστόσο ο αμερικανός στρατηγός έκρινε ότι οι σημαντικές αυτές απώλειες στους κόλπους των διεθνών συμμαχικών δυνάμεων αποτελούν συνέπεια των σημαντικών ενισχύσεων που απέστειλαν οι ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες για να γίνει η "κατάλληλη" πολεμική προσπάθεια, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται να φτάσει στην "τελική της φάση". 

Σε μία μόνον ημέρα, σήμερα, πέντε αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν. Οι τέσσερις από αυτούς σκοτώθηκαν από την έκρηξη αυτοσχέδιας νάρκης και ο πέμπτος από επίθεση ενόπλων, ανακοίνωσε η διεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ ISAF. Συνολικά, τις τελευταίες πέντε ημέρες έχουν σκοτωθεί 23 στρατιώτες της ISAF, οι 22 από τους οποίους είναι Αμερικανοί.

"Πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι οι Ταλιμπάν επεκτείνουν την παρουσία τους", δήλωσε ο Πετρέους σήμερα σε δυτικούς δημοσιογράφους στην Καμπούλ.

"Ο αριθμός των επιθέσεών τους αυξήθηκε και αυτό είναι ένα αποτέλεσμα του γεγονότος ότι και εμείς ταυτοχρόνως αυξήσαμε τα μέσα μας και ότι τους παίρνουμε τα καταφύγια που είχαν μπορέσει να φτιάξουν τα τελευταία χρόνια", προσέθεσε.

"Όταν τα καταφύγια του εχθρού απειλούνται, αυτός ανταποδίδει. Έχω πει πολλές φορές φέτος ότι θα είναι πιο δύσκολο" για τις διεθνείς δυνάμεις  προτού να γίνει πιο εύκολο", σημείωσε.

"Οι αμερικανικές δυνάμεις και αυτές της ISAF εργάστηκαν σκληρά για να παρασχεθούν τα κατάλληλα μέσα στο Αφγανιστάν" και "βρισκόμαστε πάντα στην τελική φάση αυτής της προσπάθειας", κατέληξε ο στρατηγός Πετρέους.
 
 
Πηγή: The Insider


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.