Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Τρομοκρατία: Η προτεραιότητα των ΗΠΑ

Bookmark and Share

Προτεραιότητα των ΗΠΑ παραμένει η σύλληψη ή η εξόντωση του αρχηγού της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα μία ημέρα πριν την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπιν Λάντεν «κρύβεται βαθιά» επειδή οι ΗΠΑ εξακολουθούν να πιέζουν με κάθε τρόπο την Αλ Κάιντα. Η ίδια η οργάνωση, πρόσθεσε, είναι «κλεισμένη σε μία τρύπα» και αυτό κάνει δυσκολότερη τη λειτουργία της αν και πάλι υπάρχει η πιθανότητα μεμονωμένα άτομα ή ομάδες να προχωρήσουν σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι τα καλύτερα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών και επίλεκτες ομάδες των ειδικών δυνάμεων εργάζονται συνεχώς για τη σύλληψη του καταζητούμενου Μπιν Λάντεν όπως και του υπαρχηγού της οργάνωσης Αϊμάν αλ Ζαουάχρι.

Παραταύτα, αν και τόνισε ότι η σύλληψη του Μπιν Λάντεν θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμη για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα.

Είναι σημαντικό να δούμε ότι «εχθρός μας δεν είναι το Ισλάμ, είναι η Αλ Κάιντα», υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνάρτηση με τις πρόσφατες υποθέσεις της κατασκευής τεμένους κοντά στο Σημείο Μηδέν στη νέα Υόρκη και της επιδίωξης πάστορα στη Φλόριντα να κάψει το Κοράνι, πρωτοβουλία που ήδη αποσύρθηκε.

«Προσπαθήσαμε να κλείσουμε το Γκουαντάναμο»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Μπαράκ Ομπάμα προσπάθησε να δικαιολογήσει το ότι δεν υλοποιήθηκε ακόμα μία από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες του για το κλείσιμο της φυλακής στη βάση του Γκουαντάναμο, κάτι που σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα θα έπρεπε να είχε συμβεί.

Όπως είπε η διαδικασία είναι περίπλοκη και διευκρίνισε: «Ήθελα να κλείσει νωρίτερα, δεν είναι ότι δεν προσπαθήσαμε». Υποσχέθηκε πάντως ότι θα προσπαθήσει να επιταχυνθεί η διαδικασία με τη βοήθεια και της νομοθετικής εξουσίας. 
 
 
Πηγή: Τα Νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.