Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ειδικές Επιχειρήσεις: Ο μυστικός στρατός της CIA



Αμερικανός αξιωματούχος στην Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε την πληροφορία που δημοσιεύεται στο βιβλίο του Αμερικανού δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ ότι η CIA έχει συστήσει έναν μυστικό στρατό για την εξολόθρευση στελεχών και απλών μαχητών των Ταλιμπάν. Η παραστρατιωτική οργάνωση δύναμης τριών χιλιάδων ανδρών αποτελείται κυρίως από Αφγανούς που έχουν εκπαιδευθεί από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το Associated Press η μυστική παραστρατιωτική οργάνωση δεν περιορίζει τις επιχειρήσεις της στο Αφγανιστάν αλλά συμμετέχει και σε επιχειρήσεις στο γειτονικό Πακιστάν.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, που δεν κατανομάζεται, η παραστρατιωτική οργάνωση που ονoμάζεται Αντιτρομοκρατική Ομάδα Δίωξης δημιουργήθηκε το 2002. Αρκετοί από αυτούς που την απαρτίζουν έχουν εκπαιδευθεί στις ΗΠΑ.

Η αποκάλυψη του Γούντγουορντ γίνεται στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Οι πόλεμοι του Ομπάμα», το οποίο παρουσιάζει μια απόλυτα διχασμένη κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Αν και πολλές από τις εσωτερικές συγκρούσεις είναι γνωστές στο ευρύ κοινό στις 464 σελίδες του βιβλίου του βετεράνου δημοσιογράφου αποκαλύπτονται άγνωστες ως τώρα πτυχές και γίνεται σαφές ότι οι διαφωνίες είναι σε πολύ υψηλότερη ένταση, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Times, στην διάθεσή της οποίας περιήλθε ένα αντίτυπο πριν την επίσημη κυκλοφορία του βιβλίου, την 27η Σεπτεμβρίου.

Στο βιβλίο σκιαγραφείται μια κυβέρνηση απόλυτα διχασμένη, με κορυφαίους συμβούλους του Ομπάμα να θεωρούν ότι η στρατηγική για το Αφγανιστάν δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα και να συγκρούονται με σκληρότητα τους τελευταίους 20 μήνες.

Ο Μπομπ Γούντγουορντ, στέλεχος στην Washington Post, απέκτησε τεράστια φήμη αποκαλύπτοντας το σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ που οδήγησε σε παραίτηση τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον το 1974.



Πηγή: The Insider


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.