Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Το "εικονικό" Kill House

Bookmark and Share

 Οπλισμένοι με αυτόματα τυφέκια Μ4, σφιγμένοι μέσα σε αλεξίσφαιρο γιλέκο, και φορώντας όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα προστασίας,  5 άνδρες των ειδικών δυνάμεων έχουν "κολλήσει" στον τοίχο και ετοιμάζονται να εφαρμόσουν την τεχνική εισόδου σε σπίτι.

 Μία έκρηξη στέλνει κομμάτια από ξύλο της πόρτας, μέσα στο σπίτι. Οι άνδρες γλιστρούν γρήγορα προς τα μέσα και ανοίγονται δεξιά και αριστερά με τα όπλα ψηλά, απασφαλισμένα και με τα δάκτυλα στη σκανδάλη. Αρχίζουν να πυροβολούν και οι σφαίρες διαπερνούν ανθρώπινες φιγούρες που βρίσκονται μέσα, τινάζοντάς τες και στέλνοντάς τες στο πάτωμα.  Μία σφαίρα κτυπά ένα τρομοκράτη στο κεφάλι  και στέλνει μια μεγάλη κηλίδα αίματος στον τοίχο, πίσω του. Ένας άλλος προλαβαίνει και αντιπυροβολεί, ξεφεύγοντας στο εσωτερικό του άλλου δωματίου. Το όλο σκηνικό με τους θορύβους, τις εκρήξεις, τους πυροβολισμούς και τις φωνές πόνου, θυμού, έντασης και απελπισίας, παρουσιάζει το άγριο, βάρβαρο και αποκρουστικό πρόσωπο του πολέμου. Αυτό το πρόσωπο που θα αντιμετωπίσει δυστυχώς ένας  μαχητής των ειδικών δυνάμεων και όχι μόνο, στο θέατρο επιχειρήσεων.

Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων δεν παίζουν, αλλά  στην περίπτωση αυτή κάνουν εξαίρεση και μπορούν να εξοικονομούν πολύ χρόνο , ακολουθώντας διάφορα σενάρια, ανάλογα  με την  αποστολή τους. Η εξαίρεση, είναι ο χώρος βολής κατοικημένων τόπων εικονικής πραγματικότητας στο Φορτ Μπραγκ (Fort Bragg) των ΗΠΑ. Αυτός ο χώρος δίνει πραγματικά στους εκπαιδευόμενους την αίσθηση του πεδίου της μάχης, με το να ανατινάζουν πόρτες, να πυροβολούν κατά "πραγματικών" κινουμένων στόχων που προσπαθούν να τους αποφύγουν και να ανταποδώσουν πυρά! Και όλα αυτά, με την κατάλληλη προσαρμογή και αξιοποίηση ηλεκτρονικών παιχνιδιών (Video games).

Τα όπλα και τα πυρομαχικά των εκπαιδευομένων είναι πραγματικά, όλα τ' άλλα εικονικά! Ο "εχθρός" απεικονίζεται σε πραγματικές διαστάσεις, "αισθάνεται" την παρουσία των "εισβολέων" και αντιδρά! Και αυτό με την σύγχρονη τεχνολογία και την χρήση κατάλληλου λογισμικού. Όλα εξελίσσονται με τη βοήθεια κατάλληλων ανθεκτικών οθονών. Εκεί προβάλλονται από ειδικά τοποθετημένους προβολείς, το περιβάλλον, το εσωτερικό δωματίων, ο εχθρός, οι όμηροι, και ό,τι άλλο απαιτεί η εκπαίδευση. Ανάλογα με τα πραγματικά πυρά των εκπαιδευομένων, δημιουργείται και η αντίδραση του "εχθρού". Μόλις οι βολίδες διαπεράσουν την οθόνη, αστραπιαία συνεγείρουν μηχανισμούς αντίδρασης, πάντοτε σε σχέση με την ευστοχία του εκπαιδευόμενου.

Το επόμενο βήμα στην τεχνολογία είναι να αισθάνεται ο εκπαιδευόμενος και την ανταπόδοση των εχθρικών πυρών επάνω του, φορώντας ειδική εξάρτηση παρόμοια με το αλεξίσφαιρο γιλέκο του και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται. Αυτού του είδους η εκπαίδευση, που γίνεται σε κατάλληλα διαμορφωμένο και απόλυτα ασφαλές "kill house", έχει σώσει πολλές ζωές στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Το όλο πακέτο κοστίζει, αλλά τι κοστίζει περισσότερο; Αυτό ή η ζωή του επίλεκτου προσωπικού των ειδικών δυνάμεων; Μακροπρόθεσμα είναι πιο οικονομικό από τις συμβατικές μεθόδους! Πιστέψτε με. Η επένδυση στην εκπαίδευση είναι πάντα "κερδοφόρα".

Αξίζει κάποιος να το προσέξει και να το εξετάσει! Περισσότερες λεπτομέρειες θα δείτε πατώντας τη λέξη: Lasershot

Δείτε και το βίντεο παρακάτω


Ανιχνευτής







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.