Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ/ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΒΟΜΒΑΗΣ(ΝΟΕ-2008) ΚΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ



Τον Φεβρουάριο του 2009 παρουσίασα σε ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΔΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ δυο μελέτες μου σχετικά με τα LESSONS LEARNED από την τρομοκρατική ενέργεια στο κορυφαίο επιχειρηματικό κέντρο της ΙΝΔΙΑΣ, που για 60 και πλέον ώρες καθήλωσε τον κόσμο. Παρουσίασα τότε λεπτομέρειες για το πως κινήθηκαν οι τρεις ομάδες των τρομοκρατών/πως κατελήφθησαν τα ξενοδοχεία ΟΜΠΕΡΟΙ-ΜΑΡΙΟΤ καθώς και ποια συμπεράσματα εξήχθησαν από μια τέτοια καταδρομικού χαρακτήρα ενέργεια και πόσες οι πιθανότητες υπάρχουν να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στην ΕΥΡΩΠΗ(είναι πιο δύσκολο στην ΑΜΕΡΙΚΗ). Απλά επειδή οι μελέτες ήσαν 48 και 39 σελίδες με πολλές λεπτομέρειες(ενώ στρατιωτικοί και αστυνομικοί των ανωτέρω χωρών και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ έκαναν τις παρατηρήσεις τους) σημειώνω τα εξής γιατί επανήλθε τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο το εν λόγω σενάριο.
*Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ.
*Η ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ «ΑΚΟΜΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΕΙ».ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΝΟΕΙ… ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.
*ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΚΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
*Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΒΟΜΒΑΗ /ΜΟΥΜΠΑΙ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΕΛΑΦΡΑ ΟΠΛΑ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΙΝΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΕ.
*ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ SOFT TARGETS
*ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ (πχ ΠΑΚΙΣΤΑΝ).
*ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ(KILLING FIELDS).
*ΤΟ ΟΤΙ ΠΑΡΕΛΥΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ-ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ 174 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΤΟΜΑ-ΟΤΙ ΕΠΙ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΕΚΕΙ, ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ/ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ…



Πηγή: Drougos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.