Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Το μικροσκοπικό τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτού ειδικών επιχειρήσεων

Το SRS(Stealth Recon Scout)  7,62χιλ. είναι ένα επαναληπτικό τυφέκιο, εγώ θα έλεγα  περισσότερο σκοπευτού ακριβείας, σε αντιπαράθεση με τον όρο "sniper" που χρησιμοποιεί η εταιρία κατασκευής DTA(Desert Tactical Arms). Είναι κατασκευασμένο με την αρχή "Bullpup", δηλαδή η γέμιση πίσω από το σύστημα της σκανδάλης, για εξοικονόμηση χώρου και μήκους και βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών, διαθέσιμο με το τέλος του 2010.


Θεωρώ ότι θα αποτελέσει ένα εξαίρετο τυφέκιο ακριβείας ειδικών επιχειρήσεων, αφού θα έχει την δυνατότητα να δέχεται σιγαστήρα, να αλλάζει κάννη, κοντύτερη ή μακρύτερη, ανάλογα με το είδος στόχου χωρίς να διαταράσσεται ο μηδενισμός του όπλου και η ρύθμιση των σκοπευτικών του και τέλος να χρησιμοποιεί πυρομαχικά 7,62χιλ/.308'' WIN μέχρι πυρομαχικά  .338'' LM(Lapua Magnum)
 που θεωρούνται σαν τα καλύτερα για προσβολή στόχων πάνω από 1000 γιάρδες.


Είναι μικρό σε μήκος, όσο ένα MP 5, όπως βλέπετε στην εικόνα, όταν χρησιμοποιεί πυρομαχικά 7,62χιλ. γύρω στα 70cm, εάν παίρνει σιγαστήρα είναι 80cm, ζυγίζει  4,8 κιλά και είναι κατασκευασμένο από ειδικό κράμα μετάλλου και αλουμινίου με ισχυρά πλαστικά μέρη. Έχει  βεληνεκές που κυμαίνεται ανάλογα με το είδος πυρομαχικού από 800 μέτρα μέχρι και 1800 μέτρα. Παίρνει γεμιστήρα των 6 φυσιγγίων, κατασκευασμένο να δέχεται και πυρομαχικά με μεγαλύτερη διάσταση, όπως τα .338 LM. Στοιχίζει γύρω στα $4.000 το ένα. Αξίζει τον κόπο κάποιος να το ερευνήσει καλύτερα.

Ανιχνευτής

Πηγή: Defense Review







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.