Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Κινεζο-Ταϋλανδική συνεκπαίδευση ειδικών δυνάμεων


Τμήματα Κινεζικών και Ταϋλανδικών Ειδικών Δυνάμεων έχουν ξεκινήσει μία 15θήμερη  κοινή εκπαίδευση, στο αντικείμενο του αντιτρομοκρατικού αγώνα, από τις 6 Οκτωβρίου μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, στην πόλη Γκιλίν της αυτόνομης περιοχής Γκουάνξι-Τζουάνγκ, στα νότια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που συνορεύει  με το Βιετνάμ.


 Η άσκηση έχει το κωδικό όνομα "Strike-2010" και συμμετέχουν 60 άνδρες από κάθε χώρα.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολεμικές τέχνες, τακτικές εφόδου σε κατοικημένες περιοχές, βολές και συνδυασμένη άσκηση. Είναι η τρίτη φορά που συνεργάζονται οι δύο χώρες και φαίνεται ότι οι σχέσεις μεταξύ τους γίνονται στενότερες.

Όπως δήλωσε Κινέζος αξιωματούχος στην τελετή έναρξης, ο σκοπός της άσκησης είναι να βελτιωθεί η στρατιωτική ασφάλεια και να αυξηθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη.


Η Κίνα όπως φαίνεται, επιδιώκει τη στρατιωτική συνεργασία με όλες τις χώρες της περιοχής στον τομέα της εκπαίδευσης και όχι μόνο. Σε σύγκριση με τη δραστηριότητα των Αμερικανών σε θέματα στρατιωτικής συνεργασίας στην Νοτιοανατολική Ασία, η Κίνα έχει μείνει πίσω και θέλει να αλλάξει αυτή την εικόνα.

Ανιχνευτής

Πηγή: People's Daily





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.