Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Εκπαίδευση Πεζικού

Θέλετε να δείτε πώς εκπαιδεύονται οι νεοσύλλεκτοι του Βρετανικού Πεζικού; Παρακολουθείστε τα παρακάτω βίντεο, για να καταλάβετε πώς προετοιμάζονται για τις επιχειρήσεις. Η  βασική εκπαίδευση ενός στρατιώτη του Πεζικού, διαρκεί 26 γεμάτες με πολλά αντικείμενα , εβδομάδες! Έτσι "κτίζεται" ένας μαχητής.  Στη συνέχεια, ξεκινά η εκπαίδευση σε πιο εξειδικευμένα αντικείμενα για απόκτηση  ειδικότητας ή άλλης δεξιότητας. Οι υποψήφιοι  Βρετανοί αλεξιπτωτιστές, κάνουν βασική εκπαίδευση 28 εβδομάδων ενώ οι Βασιλικοί  Πεζοναύτες, συνεχίζουν μέχρι και 32 έως 36 εβδομάδες. Η εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων αρχίζει  από εκεί και μετά. Όσοι δεν "τραβάνε" φεύγουν! Αυτό είναι βασικός κανόνας για τους επαγγελματίες οπλίτες.

Δικαιολογημένα υπερηφανεύονται ότι έχουν ένα από τους καλύτερους στρατούς στον κόσμο. Έχει αποδειχθεί στην πράξη στα σύγχρονα θέατρα επιχειρήσεων. Και μιλάω καθαρά από την στρατιωτική πλευρά, χωρίς να εξετάζω το δίκαιο ή το άδικο των βρετανικών πολεμικών ενεργειών.

Ναι, δίνουν χρήματα για την εκπαίδευση. Επενδύουν σε κάτι που θα έχει σίγουρη απόσβεση. Μήπως εμείς δεν δίνουμε; Το θέμα είναι πώς τα δίνουμε και αν πιάνουν τόπο.


Ανιχνευτής






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.