Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ο "μυστικός στρατός"

Τελικά ήλθε στο φώς της δημοσιότητας η ύπαρξη ειδικών παραστρατιωτικών  τμημάτων στο Αφγανιστάν, οργανωμένων από την CIA, με σκοπό την αντιμετώπιση και την εξουδετέρωση των Ταλιμπάν.


Για όσους ζούν εκεί, είναι κοινό μυστικό. Οι Ταλιμπάν το ξέρουν πολύ καλά και τους θεωρούν τους χειρότερους εχθρούς τους. Η δύναμη των ειδικών τμημάτων ανέρχεται γύρω στις 3000 άνδρες και εκπαιδεύονται, υποστηρίζονται και κατευθύνονται από άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Βασίζεται κυρίως σε άνδρες φυλών που μισούν τους Ταλιμπάν για τους δικούς τους λόγους. Έχουμε μιλήσει για τα ειδικά τμήματα σε προηγούμενο άρθρο. Υπάρχουν και άλλα πολλά που γίνονται, αλλά δεν μαθαίνονται γιατί οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να "πατήσουν" σε τέτοια μέρη. Όσοι προσπάθησαν, βρέθηκαν σκοτωμένοι! Δεν τους συμπαθούν πολύ σε κάποιες περιοχές.

Είναι κάτι παρόμοιο, αλλά μικρότερο σε έκταση, με αυτό που δημιούργησαν κάποτε οι Αμερικανοί στο Βιετνάμ, με τους ορεσίβιους Μόνταγκναρντς (Montagnards) τις φυλές με τους φοβερούς πολεμιστές, ίσως καλύτερους από τους Γκούρκας.

Ανιχνευτής

Πηγή: Strategy Page



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.