Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Μνήμες , αναμνήσεις, όμορφες στιγμές και ευχάριστες δραστηριότητες

Τον μήνα που πέρασε, τέλη Σεπτεμβρίου, παλαιοί πολεμιστές  Καταδρομείς των επιχειρήσεων της Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή το 1974, είχαν την ευκαιρία με την τέλεση του μνημοσύνου για τους πεσόντες της ηρωϊκής  33 Μοίρας Καταδρομών, να συναντηθούν και να θυμηθούν τα παλιά, καλές και κακές στιγμές που τους ένωσαν για όλη τους την ζωή. Τιμήθηκαν οι νεκροί, αλλά αναγνωρίζεται και η προσφορά των πολεμιστών που ζουν.

Και όλα αυτά με την εξαίρετη πρωτοβουλία και την ενεργητικότητα που διακρίνει τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων. Εκεί πήγε και ο Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων απ' ότι έμαθα για επίσκεψη και πολύ καλά έκανε. Άλλωστε γνωρίζει  το νησί. Κοιτάξτε την ιστοσελίδα τους, για να διαβάσετε λεπτομέρειες. Επειδή είχα την τιμή να συναντήσω στο παρελθόν κάποιους από αυτούς τους Καταδρομείς, γνωρίζω πολύ καλά τα αισθήματα  που τους διακρίνουν και τις αξίες που πρεσβεύουν. Μπράβο σας Κομάντος! 

Συνέβησαν και άλλα πρόσφατα! Αρκετοί παλιοί που υπηρέτησαν στο ΕΤΑ την περίοδο '80-'82 είχαν σύναξη και πέρασαν πολύ καλά μαζί με  τον τότε διοικητή τους. Επισκέφθηκαν και τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών και είδαν τις εξελίξεις.  Φαντάζομαι τι έγινε εκείνη  τη βραδιά που πήγαν στην ταβέρνα, στο Κορωπί!

Έμαθα επίσης ότι η Πανελλήνια Ένωση Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών, σχεδιάζει επίσκεψη στο Ισραήλ και εκτέλεση αλμάτων. Όποιος ενδιαφέρεται ας επισκεφθεί την ιστοσελίδα τους. 

Αν ξέρετε κάτι για παρόμοιες δραστηριότητες,  στείλετε ένα μήνυμα και ευχαρίστως θα αναρτήσω την είδηση.


Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.