Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Αποκοπή δρομολογίου ανεφοδιασμού της ISAF

 Η καταστροφή της φάλαγγας καυσίμων από τους Ταλιμπάν στο Σικαρπούρ, έξω από το Μπαγκλαντές, έρχεται σε συνέχεια της αποκοπής του δρομολογίου ανεφοδιασμού Τζαλαλαμπάντ από τους Πακιστανούς χθές. Ο λόγος ήταν η προσβολή Πακιστανικού συνοριακού φυλακίου στα στενά Κυμπέρ (Khyber pass), από 2 συμμαχικά επιθετικά ελοκόπτερα. Η λέξη είναι εβραϊκή και σημαίνει "Οχυρό" και έτσι είναι.

Προφανώς οι σύμμαχοι κυνηγούσαν αντάρτες, οι Πακιστανοί είδαν τα ελικόπτερα να μπαίνουν στο έδαφός τους, χωρίς  να έχουν ενημέρωση, έριξαν προειδοποιητικές βολές και τα ελικόπτερα ανταπέδωσαν πυρά, σκοτώνοντας 3 στρατιώτες και καταστρέφοντας το φυλάκιο! Κακός συντονισμός; Ίσως. Οι Πακιστανοί "τσαντίστηκαν" και σταμάτησαν τις εφοδιοπομπές των συμμάχων στο συγκεκριμένο σημείο, που είναι πολύ δύσκολο ειδικά το χειμώνα. Δείτε μια φωτογραφία του χώρου για να καταλάβετε. Αμέτρητες επιθέσεις και ενέδρες έχουν γίνει εκεί, από παλιά! Μόνο την περίοδο που ήμουν εκεί  τέλος 2005- μέσα 2006, έιχαμε υποστεί πάνω από 20 προσβολές ή παρενοχλήσεις.

Ευτυχώς υπάρχει άλλο ένα δρομολόγιο δυτικότερα από την περιοχή του Χελμάντ, αλλά και το βόρειο που έρχεται από το Τουρκμενιστάν. Μετά μόνο ...αεροπορικώς ο ανεφοδιασμός. Αν θέλει να δημιουργήσει κάποιος πρόβλημα στην  ISAF, αυτά τα δρομολόγια πρέπει να βάλει στόχο, αν... μπορεί γιατί πάντα υπάρχει η φύλαξη! 

Εύχομαι να λυθεί η παρεξήγηση γρήγορα.

Ανιχνευτής






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.