Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Τα προβλήματα της RAF

Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου, ή όπως την γνωρίζουν όλοι από τον 2ο ΠΠ ήδη σαν RAF(Royal Air Force), είναι υπεύθυνη, από την  δημιουργία των πρώτων αλεξιπτωτιστών του βρετανικού στρατού τον περασμένο αιώνα μέχρι σήμερα παραδοσιακά, για την εκπαίδευσή τους και ήταν όλοι ευχαριστημένοι.


Τώρα τελευταία έχει αρχίσει μία γκρίνια μεταξύ των ειδικών δυνάμεων, των αλεξιπτωτιστών και της RAF, γιατί η τελευταία δεν διαθέτει τις απαραίτητες εξόδους αεροσκαφών C-130 για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των πρώτων. Αποτέλεσμα να παραμένουν ανεκπαίδευτοι στα αλεξίπτωτα άνδρες των SAS.  Και αυτό για λόγους οικονομίας. Κάτι μου θυμίζει αυτό! Όπου υπάρχει "φτώχεια" υπάρχει και γκρίνια! 

Το ποτήρι ξεχείλισε τον περασμένο μήνα, όταν σε νυκτερινό εκπαιδευτικό άλμα των ανδρών του Συγκροτήματος Υποστηρίξεως Ειδικών Δυνάμεων, κάτι δεν πήγε καλά, και έριξαν ένα "στικ" 2 χιλιόμετρα μακριά από τη ζώνη επάνω σε δένδρα, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν.Το πως έγινε είναι απίστευτο! Σε νυκτερινή άσκηση, ένα αεροσκάφος C-130 τύπου ΗERCULES,σαν τα δικά μας, φορτωμένο με αλεξιπτωτιστές, έκανε χαμηλή πτήση, κινούμενο προς την ζώνη ρίψεως σε μία περιοχή ασκήσεων. Οι πόρτες ήδη είχαν ανοίξει και είχε δοθεί η προειδοποίηση για 6 λεπτά. Ξαφνικά και ενώ το αεροπλάνο πετούσε πάνω από δασωμένη περιοχή, άνοιξε το πράσινο φως και δόθηκε η εντολή "Φύγε"!

Οι αλεξιπτωτιστές μέσα στο βράδυ, έπεσαν στα κλαδιά των δένδρων, 10 τραυματίσθηκαν άσχημα και 2 πολύ σοβαρά. Όλοι έψαχναν να βρουν αρχικά τους αλεξιπτωτιστές και μετά ποιος έκανε το λάθος. Διαπιστώθηκε ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν ήταν έμπειρο στη ρίψη αλεξιπτωτιστών και ότι  ο αρχηγός της ζώνης ρίψεως, αεροπόρος και αυτός, έδωσε το"ΟΚ" για τη ρίψη, κάνοντας λάθος.

Οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν "τσαντισθεί" πολύ με τους αεροπόρους και σκέπτονται σοβαρά την συνέχιση της εκπαίδευσης αλεξιπτωτιστού μαζί τους. Εκεί δε που τα "πήραν στο κρανίο", ήταν όταν έμαθαν ότι ενώ περικόπτουν την εκπαίδευση αλεξιπτωτιστού σε αυτούς, διαθέτουν πιστώσεις χωρίς σκέψη, για το ταξείδι των Falcons, της  ομάδας RAF επιδείξεων ελευθέρας πτώσεως, για προπόνηση-"selection course" το ονόμασαν- έξι εβδομάδων, στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Όχι παίζουμε!

Απλά τα γράφω για να μη νομίζετε ότι όλα είναι ιδανικά αλλού, όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν. Μόνο εμείς "καταβάλλουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια" για να βγάζουμε τα άπλυτά μας στη φόρα! Μάλλον έχουμε πάθει ομαδική παράκρουση! Δεν εξηγείται αλλιώς.

Σας χαιρετώ καταδρομικά,

   Ανιχνευτής

Πηγή: Telegraph


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.