Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Η "προσποίηση" των Ταλιμπάν

AddThis Social Bookmark Button
afghan_attack_NATOΤουλάχιστον οκτώ Ταλιμπάν έχασαν χθες  τη ζωή τους κατά την επίθεση που πραγματοποίησαν εναντίον Νατοϊκής βάσης στην Τζαλαλαμπάντ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα επικαλούμενα αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες, μαχητές των Ταλιμπάν, ντυμένοι με στρατιωτικά ρούχα των αφγανικών δυνάμεων, σκοτώθηκαν στην επίθεση εναντίον του κύριου αεροδρομίου στην πόλη Τζαλαλαμπάντ και μιας προκεχωρημένης βάσης των ξένων δυνάμεων.

Το αεροδρόμιο της πόλης αποτελεί βάσει πολυάριθμων αεροσκαφών, ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΠΑ και της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) που διοικείται από το NATO.

Η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι άνδρες της και Αφγανοί στρατιώτες "αντέδρασαν με ταχύτητα" στην επίθεση και σκότωσαν "οκτώ αντάρτες", περιλαμβανομένου ενός βομβιστή αυτοκτονίας, ενώ δεν υπήρξε απώλειες στις τάξεις τους.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, σύμφωνα με το BBC υποστήριξε ότι οι ένοπλοι κατάφεραν να εισέλθουν στο αεροδρόμιο. Συγκεκριμένα ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίπ ανέφερε ότι 14 βομβιστές αυτοκτονίας συμμετείχαν στην επίθεση. "Κατάφεραν να εισέλθουν στο αεροδρόμιο και ορισμένοι μπόρεσαν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά που έφεραν επάνω τους" δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο.

Η επίθεση σημειώθηκε το Σάββατο στις 5:30 τοπική ώρα και διήρκεσε δύο ώρες. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι άκουσαν εκρήξεις και είδαν καπνούς στο σημείο της επίθεσης.

Πηγή: The Insider


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.