Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Αυξάνει ο ρόλος των Ειδικών Δυνάμεων στην Υεμένη

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί για την κατάσταση στην Υεμένη και για την παρουσία αμερικανικών και όχι μόνο ειδικών δυνάμεων στην χώρα. Το θέμα των δεμάτων με εκρηκτικές ύλες που διακινήθηκαν από την Υεμένη έφερε ξανά στην δημοσιότητα την κατάσταση που επικρατεί εκεί και την προσπάθεια που καταβάλλει η 30ετής και πλέον κυβέρνηση  Σάλεχ για να ελέγξει τα πράγματα.

Πέραν των μέτρων που λαμβάνουν ήδη οι χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου,  στην πολύπαθη και φτωχή Υεμένη οι ειδικές δυνάμεις ανέλαβαν τώρα πιο έντονη δράση.  Η CIA φαίνεται να αποκτά μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων και να "παίρνει" τον έλεγχο των ειδικών δυνάμεων στην περιοχή. Στην ουσία δρα μυστικά και συγκαλυμένα με το δικό της επιχειρησιακό συγκρότημα SAD/SOG .

Η κύρια προσπάθεια δίνεται στο νότο. Εκεί η Αλ Κάιντα έχει βρεί πρόσφορο έδαφος. Θα αρχίσουν ξανά οι προσβολές με πυραύλους, θα χρησιμοποιηθούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη "Drones"για παρακολούθηση και βομβαρδισμούς και φυσικά θα εκτελεσθούν πολλαπλές καταδρομικές ενέργειες από ειδικά τμήματα για την σύλληψη και εξουδετέρωση κρησφυγέτων της Αλ Κάιντα και άλλων συνοδοιπορούντων ανταρτών. Η "συνταγή" είναι γνωστή και δοκιμασμένη στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν. Δοκιμασία και για τον φτωχό λαό όταν γίνονται λάθη. 


Ανιχνευτής

Πηγή: Allvoices







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.