Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Στα όρια της αντοχής!



Έχουμε μιλήσει για τους Αμερικανούς Ελεγκτές Μάχης σε προηγούμενο άρθρο. Εδώ όμως θέλω να σας δείξω τι βρήκα σχετικά με την προετοιμασία τους, δηλαδή την προπαρασκευαστική τους εκπαίδευση για να παρακολουθήσουν την κανονική εκπαίδευση των Δυτών Μάχης, που αποτελεί  τμήμα της τρίτης φάσης της συνολικής εκπαίδευσής τους, μέσα στην Πολεμική Αεροπορία.




Η προετοιμασία διαρκεί 2 εβδομάδες, με 12 ώρες  εκπαίδευση ημερησίως, με πολλές ασκήσεις, σωματική αγωγή, κολύμβηση, ασκήσεις αυτοπεποίθησης και ασκήσεις πανικού.




Η πρώτη εβδομάδα περιέχει πολλή κολύμβηση για να εθιστούν οι εκπαιδευόμενοι στο νερό. Η δεύτερη είναι η πιο δύσκολη, κατά την οποία αγγίζουν τα όρια της αντοχής τους, σωματικής και ψυχικής. Είναι εμπειρία που ισοδυναμεί με αυτήν της μάχης, υποστηρίζουν οι εκπαιδευτές τους.




Όλα είναι μεθοδευμένα, χωρίς απώλεια χρόνου. Η μία άσκηση ακολουθεί με αυστηρό χρονοδιάγραμμα την άλλη, με προοδευτική δυσκολία. Όποιος δεν αντέχει φεύγει.




Το ζητούμενο είναι - δηλώνουν οι εκπαιδευτές - να προετοιμάσεις μαχητές, που θα μπουν στην περιοχή επιχειρήσεων προετοιμασμένοι να υποστούν τις μεγαλύτερες ταλαιπωρίες και να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.




Μία από τις ασκήσεις είναι με δεμένα χέρια και πόδια να κάνουν βουτιά, να πιάσουν την μάσκα τους  που βρίσκεται στον πυθμένα της πισίνας με τα δόντια και να την φέρουν στην επιφάνεια.




Έχει υπολογισθεί ότι στο διάστημα των 2 εβδομάδων "καίνε" 5000 έως 6000 κάθε ημέρα. Το προκαταρτικό σχολείο, το παρακολουθούν εθελοντικά όσοι έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τις 2 προηγούμενες φάσεις εκπαίδευσης και έχουν πετύχει άριστη επίδοση στη σωματική δοκιμασία.




Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Ακολουθεί το κανονικό σχολείο δυτών με ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις και όποιος αντέξει! Αυτοί όμως που βγαίνουν, αξίζουν πολλά! Ανταποκρίνονται στο λογότυπό τους "First There", (Πρώτοι εκεί)


Ανιχνευτής


Πηγή: CITY OF DESTIN
          DVIDS






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.