Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Πλοία Έρευνας και Διάσωσης



Πριν από λίγες ημέρες καθελκύστηκε και το δεύτερο πλοίο έρευνας -διάσωσης  της τουρκικής ακτοφυλακής. Είναι το “TCSG Güven”. Τον περασμένο Ιούνιο παραδόθηκε το πρώτο με τ' όνομα ¨Dost¨ και ακολουθούν άλλα δύο το “Umut” και  ”Yaşam” το 2011 και 2012 αντίστοιχα.




Μεγάλα και καλά σκάφη φαίνονται! Μετά απ' αυτό, πιστεύω η τουρκική ακτοφυλακή να μπορεί να ...σταματάει τους λαθραίους οικονομικούς μετανάστες και να τους περισυλλέγει, αντί να της ...ξεφεύγουν και να έρχονται προς τους Ρωμιούς. Γιατί με αυτά που έχουν ως τώρα, δεν ..μπορούσαν να τους φτάσουν! Κοιτάξτε  στην παρακάτω φωτογραφία, το MRTP 29, πόσο αργό είναι!




Εκτός και αν τα σκάφη αυτά είναι μόνο για να φυλάνε μην περάσει κανένας λαθρομετανάστης  από Ελλάδα προς Τουρκία μεριά! Αν έχω καταλάβει καλά, υπάρχει θέμα με τα θαλάσσια σύνορα, τους ψαρότοπους, τα νησάκια, με ό, τι υπάρχει κάτω από το βυθό, πάνω στα νησιά και γενικά : "αυτό δικό μου, εκείνο δικό μου και το άλλο στο παίρνω!" Μήπως αυτά τα σκάφη χρειάζονται και για τη "λύση" των προβλημάτων;




Εγώ ξέρω τη λύση! Αν μετακομίσει ο ένας από τους γείτονες, το θέμα θα λυθεί αμέσως. Πώς πείθεις όμως τον γείτονα να φύγει! Με τσαμπουκά! Αυτό είναι! Πώς δεν το σκέφτηκαν τόσοι άλλοι ως τώρα;

Ας σοβαρευτούμε λίγο παιδιά! Καλά τα καράβια των γειτόνων, αλλά αν δεν αλλάξει η νοοτροπία και η συμπεριφορά, είναι σαν να μην υπάρχουν για έρευνα και διάσωση. Θα υπάρχουν μόνο για καθαρά  "αμυντικούς" σκοπούς. Θα "φιληθούμε" γερά στο τέλος. Φιρί-φιρί πηγαίνει το πράγμα και δεν θα βγει σε καλό για κανένα!

Τα ναυπηγεία του  μεγάλου τουρκικού ομίλου "Κοτς" κατασκευάζουν αυτού του τύπου τα σκάφη. Είναι ο όμιλος που ασχολείται με τα αμυντικά προγράμματα της Τουρκίας στον τομέα της ναυτιλίας. Παρακάτω δείτε και αυτό MRTP 33, που είναι "στα σκαριά".




Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις ειδικές δυνάμεις; Έχουν και παραέχουν, αν εξετάσει κανείς τον σύγχρονο ναυτιλιακό και άλλο εξοπλισμό και τις δυνατότητες αυτών των σκαφών της ακτοφυλακής.

Ανιχνευτής

          Defence Talk         




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.