Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Το "αφεντικό"

Εδώ και δύο ημέρες σχολιάζεται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ποιός θα είναι ο "νέος" άνθρωπος του Λευκού Οίκου επί θεμάτων αντιτρομοκρατίας και ειδικών επιχειρήσεων σε πολιτικό επίπεδο. Ονομάζεται Μάϊκλ Σέεχαν(Michael Sheehan) και είναι απόστρατος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων, των Green Berrets. Επίσημα πάντως, δεν  έχει ανακοινωθεί κάτι ακόμη.

Θα αναλάβει σαν "υφυπουργός άμυνας επί ειδικών επιχειρήσεων και συγκρούσεων χαμηλής έντασης" -τόσο περίεργος τίτλος- και θα παρακολουθεί όλες τις "μαύρες" επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα στις θερμές περιοχές του Αφγανιστάν, Πακιστάν, Υεμένης και Σομαλίας. Δεν είναι νέος στα θέματα αυτά! Έχει κάνει και πρέσβυς των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας στον ΟΗΕ, και ήταν σύμβουλος-βοηθός τόσο του Κλίντον όσο και του Μπους στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας. Πρόσφατα είχε αναλάβει επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας της Ν. Υόρκης. Διατηρεί και δική του συμβουλευτική εταιρία σε θέματα ασφάλειας, την Lexington Security Group

Ο μακαρίτης ο Χόλμπρουκ τον είχε σε μεγάλη εκτίμηση για την δουλειά του σ'αυτόν τον δύσκολο τομέα. Όλοι περιμένουν πως θα κατορθώσει να συντονίσει τις υπηρεσίες που θα επιβλέπει, καλύτερα. Τόσο οι υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας όσο και η διακλαδική διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων, έρχονται σε αντιπαράθεση μερικές φορές γιατί και οι δύο πλευρές, όπως ισχυρίζονται, καταβάλλουν διπλή προσπάθεια για το ίδιο έργο!

Τυχαία η επιλογή του; Δεν νομίζω! 


Ανιχνευτής



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.