Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Μικρά αλλά ..χρήσιμα

Ήξερα ότι υπάρχουν υλικά στρατιωτικών προδιαγραφών! Αυτό που δεν είχα δει ως τώρα ήταν να έχουν και το όνομα του ΝΑΤΟ επάνω τους.




Εδώ λοιπόν θα δείτε ένα ρολόι της βρετανικής εταιρίας Nite, η οποία υπερηφανεύεται γιατί κατόρθωσε να έχει την αποδοχή της συμμαχίας για την ποιότητα και την αντοχή  ενός  ρολογιού της που προορίζεται για προσωπικό ειδικών δυνάμεων, όπως η ίδια διαφημίζει. Αν είναι πράγματι καλό ή όχι μόνο με δοκιμή μπορεί να διαπιστωθεί. Από τιμή, κυμαίνεται γύρω στις 300 Λίρες Αγγλίας.
Το ρολόϊ του ΝΑΤΟ, που αντέχει σε όλες τις συνθήκες με αδιαβροχοποίηση στα 300 μέτρα, συναγωνίζεται όλες τις γνωστές και αξιόπιστες μάρκες. Έχει όμως ένα ανταγωνιστή:  Τον "Γύπα"! Αυτό είναι το όνομα που έδωσαν οι κατασκευαστές, στο Ρολόι των Ειδικών Επιχειρήσεων. Στ' Αγγλικά λέγεται "Vulture" που μπορεί να μεταφρασθεί και σαν "όρνιο".



Όχι και τόσο συνηθισμένο όνομα, όπως δεν είναι συνηθισμένη και η κατασκευή του. Έχει φωτισμό με υπεριώδες χρώμα αλλά διαθέτει και LED. Είναι και αυτό αδιάβροχο στα 300 μέτρα.




Με τα φώτα LED που ενεργοποιούνται με το πάνω δεξιά κουμπί, έχεις συνεχές φώς για 8 ώρες, ειδικά όταν το χρειάζεται κάποιος σε σκοτεινά μέρη. Ο φωτισμός υποστηρίζεται από άλλη μπαταρία λιθίου, ξεχωριστά από την κανονική μπαταρία του ρολογιού.




Η θήκη του και όλα τα μεταλικά μέρη του είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο ενώ το λουράκι του, από ανθεκτικό λάστιχο ή και μεταλικό μαύρο μπρασελέ τιτανίου. Η εταιρία κατασκευής είναι η MTM Special ops watch οι καλύτεροι πελάτες της οποίας, είναι το προσωπικό των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ. Το κόστος ενός τέτοιου ρολογιού είναι γύρω στα 1000$. Μπορεί όμως κάποιος να βρεί και φθηνότερο μοντέλο, όχι κάτω από 400$.

Ένα άλλο που μου τράβηξε την προσοχή, είναι η αυτοκόλλητη , φωτεινή, με ορατό ή υπέρυθρο φως ταινία, που μπορεί να προσαρμοσθεί οπουδήποτε στη στολή, ή σε αντικείμενα, αδιάβροχη και ανθεκτική. Έχει διάρκεια φωτός μέχρι 35 ώρες, μπορεί να φανεί από απόσταση 400 μέτρων και κολλάει ακόμη και σε υγρές επιφάνειες.  Κατασκευάζεται από την εταιρία Brite Strike Technologies, Inc. (BSTI) Στην ιστοσελίδα της υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε πως είναι.



Όσοι έχουν ασχοληθεί με τη σηματοδοσία σε ασκήσεις αλλά και σε επιχειρήσεις, μπορούν να καταλάβουν πόσο εύκολη γίνεται η ζωή με αυτές τις ταινίες, ιδιαίτερα στην αναγνώριση ταυτότητας  μεταξύ φιλίων σε ειδικές επιχειρήσεις, σε επισήμανση δρομολογίων και εγκαταστάσεων και σε αγώνα σε κατοικημένους τόπους.

Πωλείται  σε συσκευασία των 100 τεμαχίων που μπορούν όλα μαζί να χωρέσουν σε μιά  εξωτερική τσέπη  στολής. Είναι αρκετά οικονομική. Όσοι ενδιαφέρονται, δεν χάνουν τίποτα να το ψάξουν. Εικόνες και άλλες λεπτομέρειες θα δείτε αν πιέσετε τη λέξη: "Ταινία"


Ανιχνευτής


Πηγή: Sabotage times
          Wired
          Defence Review




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.