Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Η ενέδρα!

Ένας άριστος τρόπος για να παρενοχλείς και να καταστρέφεις τον αντίπαλο είναι η ενέδρα. Προσφιλής μέθοδος των ανταρτών Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Συνήθως "κτυπούν, παρενοχλούν και φεύγουν". Δεν εμπλέκονται σοβαρά σε μάχη. Τα πυρά τους όμως κατά την στιγμή της προσβολής είναι έντονα και πυκνά.  Έχω αναφερθεί πάνω σ' αυτό, σε προηγούμενο άρθρο.

Έχω βρει μερικά βίντεο που παρουσιάζουν μια μικρή εικόνα του είδους των ενεδρών που έπεφταν συμμαχικές περίπολοι. Παρακολουθήστε την άμεση αντίδραση των στρατιωτών και τις εντολές που έπαιρναν από τον περιπολάρχη. Προσέξτε την αντιμετώπιση τραυματισμού!

Δεν κάνουν όλοι σωστές ενέργειες, αλλά αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της μάχης. Η υπερκατανάλωση πυρομαχικών είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί! Γιατί γίνεται; Ο φόβος βασικά! Χρειάζεται μεγάλη πειθαρχία και καλή διοίκηση πυρός. Ειδικά όταν δεν είναι εύκολος ο ανεφοδιασμός.

Δείτε την διαφορά του τρόπου ενεργείας μεταξύ αμερικανικού Πεζικού, Αμερικανών Πεζοναυτών , Βρετανών Πεζοναυτών, Καναδών και Γάλλων. Πάντοτε είναι θέμα σωστής εκπαίδευσης στην ατομική και ομαδική τακτική. Το τελευταίο βίντεο έχει την αντίδραση ανδρών των ειδικών δυνάμεων σε ενέδρα που τους έστησαν αντάρτες. Είναι Ολλανδοί και Αμερικάνοι. "Παίκτες" και οι Ολλανδοί!

Κερδίζει αυτός που κάνει τα λιγότερα λάθη.



Ανιχνευτής





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.