Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Επιστροφή Αλβανικών ειρηνευτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν


ΤΙΡΑΝΑ, Αλβανία -- Ταξιαρχία καταδρομέων(;;) που υπηρέτησε στην ειρηνευτική αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν δέχθηκε τελετή υποδοχής πίσω στην πατρίδα την Τρίτη (8 Φεβρουαρίου). Ο Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα συνεχάρη την ταξιαρχία για την ολοκλήρωση της εξάμηνης αποστολής της και ανέφερε ότι τα μέλη της θα γραφτούν στα βιβλία ιστορίας ως τα πρώτα που συμμετείχαν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια ειρηνευτικής αποστολής. (Top Channel, News 24, Top News - 08/02/11)
Πηγή:  SETimes.com

Προσπαθούν να γίνουν "παίκτες" και οι Αλβανοί! Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί στις ειδικές τους δυνάμεις. Μία μονάδα 225 ανδρών είχε αναλάβει καθήκοντα ασφαλείας και επιτήρησης  στην περιοχή του Χεράτ, υπό την τοπική  "Δυτική Στρατιωτική Διοίκηση" (Regional Command West, RC-West) που την έχουν αναλάβει οι Ιταλοί.

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Υπάρχουν ή υπήρχαν μία διμοιρία στο RC-Center  στην Καμπούλ κάτω από τους Τούρκους, 2 αξιωματικοί σε  γερμανική OMLT στο Βορρά, 2 αξιωματικοί στο Στρατηγείο της ISAF, 3 εκπαιδευτές στην εκπαιδευτική αποστολή του ΝΑΤΟ (NATO Training Mission) στην Καμπούλ και ίσως και 4 ομάδες των ειδικών δυνάμεων κάτω από τους Αμερικανούς στο Νότο.

Έκαναν και δωρεά 15 τόνων πυρομαχικών φορητού οπλισμού στο Αφγανιστάν το 2009.

Είδατε ατομικό εξοπλισμό που διαθέτουν;

Τι έχουμε προσφέρει εμείς: Δείτε στο σύνδεσμο: Greece  Πάντως όχι ειδικές δυνάμεις. Αν θέλετε να δείτε και τους γείτονες, πιέστε TurkeyMacedonia ( έτσι τους αναφέρουν), και  Bulgaria .

Αυτά γράφουν οι Αμερικάνοι!

Ανιχνευτής

Πηγή: US CENTCOM




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.