Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Το 353 Συγκρότημα Ειδικών Επιχειρήσεων

Προσωπικό 100 ατόμων και 3 αεροσκάφη  MC-130P από το 353 Συγκρότημα  Ειδικών Επιχειρήσεων (353 Special Operations Group, SOG) διατέθηκαν στην αεροπορική βάση Γιοκοτά της Ιαπωνίας, για να παρέξουν ανθρωπιστική βοήθεια στους Ιάπωνες μετά την βιβλική καταστροφή που υπέστησαν τις τελευταίες ημέρες.

Το Συγκρότημα αυτό ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και είναι παρόμοιο με το 352 SOG για το οποίο έχουμε μιλήσει σε προηγούμενο άρθρο. Έδρα του είναι η αεροπορική βάση Kadena στην Ιαπωνία. Υπάγεται επιχειρησιακά στην Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων Ειρηνικού (Special Operations Command Pasific, SOCPAC), η οποία με την σειρά της υπάγεται στην Διοίκηση Ειρηνικού των ΗΠΑ ( US Pacific Command).


Ένας μετεωρολόγος της 320 Μοίρας Ειδικής Τακτικής, στο αεροδρόμιο Σεντάι της Ιαπωνίας, προσφέρει τις υπηρεσίες του μετά την  μεγάλη καταστροφή

 To Συγκρότημα των "Ιπτάμενων Πανθήρων" περιλαμβάνει τις παρακάτω μονάδες:

Προσωπικό του Συγκροτήματος αναγνωρίζει την ευρεία περιοχή του ιαπωνικού αεροδρομίου Σεντάι και φωτογραφίζει τμηματικά τους χώρους για μετέπειτα σχεδίαση της έρευνας και διάσωσης που θα ακολουθήσει.

Οι επιχειρησιακές αποστολές που αναλαμβάνει είναι  παρόμοιες με αυτές του 352 SOG. Δηλαδή, εκτέλεση ειδικών αποστολών σε περιβάλλον χαμηλής ορατότητας, που περιλαμβάνουν oργάνωση ζωνών προσγειώσεως και ρίψεως προσωπικού και εφοδίων, ελέγχου εναερίων μέσων και συντονισμό αεροπορικής υποστήριξης, διάσωση προσωπικού, διακομιδή και περίθαλψη  τραυματιών και ειδική αναγνώριση.


Ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.