Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Οι Κούρδοι αντάρτες

(φωτο. από Τουρκικά Νέα)

 Η Δημοκρατική Συνομοσπονδία του Κουρδιστάν (KCK), ανακοίνωσε πρόσφατα τη λήξη της εκεχειρίας  που είχαν κηρύξει από τον περασμένο  Αύγουστο. Οι αντάρτες του ΡΚΚ  αποκτούν πλέον το "χρώμα" του Δημοκρατικού Κουρδικού Στρατού. Κάποια μορφή διακυβέρνησης του Κουρδικού λαού σχηματίζεται. Οι εξελίξεις στην ευρεία περιοχή του Β.Ιράκ, Ιράν, Συρίας και Τουρκίας είναι μάλλον απρόβλεπτες. 

Οι συμμαχίες που αρχίζουν να διαφαίνονται και να σχηματίζονται μεταξύ Τουρκίας, Ιράν και Συρίας, προϊδεάζουν για κοινή προσπάθεια των 3 χωρών στην αντιμετώπιση του Κουρδικού ζητήματος πιθανόν και με τη χρήση των όπλων. Υπάρχουν ακόμη και περίεργες στρατιωτικές συμφωνίες, όπως αυτή των Βρετανών με τους Τούρκους και των Ρώσων με Ιταλούς και Γερμανούς.

Οι εξελίξεις στον αραβικό κόσμο, Μέση Ανατολή, Β. Αφρική και Αραβική Χερσόνησο με την πτώση πολύχρονων αυταρχικών καθεστώτων και τον ξεσηκωμό των καταπιεσμένων λαών, αφήνουν την Δύση προβληματισμένη και οι διεθνείς οργανισμοί αρχίζουν να σχεδιάζουν τρόπους αντιμετώπισης του σοβαρού ζητήματος της μετακίνησης τεράστιου αριθμού προσφύγων και της διατήρησης των γραμμών επικοινωνιών ανοικτών, προς εξασφάλιση της διακίνησης των πρώτων υλών και κυρίως του πετρελαίου.

Η οικονομική κρίση ταλανίζει σχεδόν όλο τον πλανήτη και ο πόλεμος καλά κρατεί σε ανοικτά μέτωπα, όπως το Αφγανιστάν και όχι μόνο. Το οργανωμένο έγκλημα και η διεθνής τρομοκρατία συνεχίζουν το "έργο" τους. 

Το κλίμα στη διεθνή κοινότητα βαρύ. Όμως οι Κούρδοι αντάρτες είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν για αυτά που πιστεύουν. Το όραμά τους είναι να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος. Αυτά καταγράφει  ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας New York Times με το φακό του. Τι θα γίνει στο τέλος; Κανείς δεν ξέρει. Είναι σαν να ζούμε αρχαία τραγωδία.

Όλοι προετοιμάζουν σε πρώτο χρόνο τις ειδικές τους δυνάμεις. Κάποιοι ήδη τις χρησιμοποιούν. Εφαρμόζεται ο κανόνας: "Προετοιμάσου για το απροσδόκητο". Οι απροετοίμαστοι ...χάνουν.


Ανιχνευτής





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.