Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Τα υπέροχα όπλα!

Ας δούμε κάποια πολύ καλά τυφέκια ελευθέρων σκοπευτών που κυκλοφορούν.Τι ξέρετε για το AS-50; Είναι αυτό  που μεταφέρεται εύκολα,  αρκετά μέρη του οποίου είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, είναι ημιαυτόματο αλλά με ειδικό σύστημα σταθερής βολής, και βάλλει εκρηκτικά ή εμπρηστικά πυρομαχικά  0,50 με φοβερή αποτελεσματικότητα. Το χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί SEALs.



 Θέλετε να δούμε το φοβερό Barrett Μ107 και Μ107Α1; Το χρησιμοποιούν ήδη στο Αφγανιστάν. Όταν γίνονται πόλεμοι η τεχνολογία προοδεύει! Και αυτό είναι 0,50, ημιαυτόματο. Ζυγίζει 12,5 κιλά, παίρνει γεμιστήρα των 5 ή των 10 φυσιγγίων και χρησιμοποιείται κατά ..υλικού. (Anti-material).  Δηλαδή προσβάλλεις οχήματα, ΤΟΜΠ, μηχανήματα, εγκαταστάσεις, αεροσκάφη κλπ.

Συμπληρώνει την δράση του Μ-24, στο πεδίο.




 Τι θα λέγατε για ένα όπλο πολλαπλού ρόλου; Να μπορεί ο χειριστής να το χρησιμοποιεί, σε αγώνα κατοικημένων τόπων, σε κοντινές εμπλοκές, αλλά και σαν τυφέκιο ελευθέρου σκοπευτού, αλλάζοντας απλά κλείστρο και κάννη; Τότε θέλετε το LWRC SABR .308 ή αλλιώς  των 7,62χιλ τύπου ΝΑΤΟ.




Nα μιλήσουμε και για  το όπλο ελευθέρου σκοπευτού των Αμερικανών πεζοναυτών; Είναι το επαναληπτικό Μ40 που παίρνει φυσίγγια Lapua .338. Αυτό είναι και το ατού του, μαζί με την πολύ καλή εργονομία και την απλότητα της κατασκευής  του. Κτυπάει "μαλακούς" στόχους μέχρι τα 2000 μέτρα.



 Έχετε ακούσει για το Beowulf; Δεν μιλάω για την ταινία, αλλά για ένα σχετικά ελαφρύ φορητό όπλο των 0,50! Για την ακρίβεια μετατρέπεται σε 0,50 με την αλλλαγή κλείστρου και κάννης ενός τυφεκίου ΑR-15 Μ16 5,56χιλ. Με πολύ απλές κινήσεις  και αλλάζοντας στην ουσία ένα τμήμα του όπλου, το μπροστινό σύστημα κάννης-κλείστρου, έχεις στα χέρια σου ένα δυνατό τυφέκιο, ικανό να σταματήσει οχήματα μικρά ή μεγάλα. Βέβαια θέλει ειδικά πυρομαχικα, πιό κοντα από τα κοινά 0,50.



Ας πούμε για ένα ακόμη. Αυτό που έχει δοκιμαστεί στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες και έχει "πολεμήσει" στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Είναι το AWSM (Arctic Warfare Super Magnum). Όλα του τα μέρη είναι κατάλληλα κατασκευασμένα για να αντέχουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. (Από -46 έως +70 βαθμούς Κελσίου). Παίρνει πυρομαχικά Lapua .338.



Υπάρχουν και άλλα πολλά! Στις ειδικές δυνάμεις πιστεύω ότι έχουν ασχοληθεί για το καλύτερο! Χρήμα να υπάρχει και ξέρουν τι θα κάνουν!


Ανιχνευτής





 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.