Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Στα βήματα του Δία




Όποιος αγαπάει το ορεινό τρέξιμο, δεν πρέπει να χάσει τους αγώνες που διεξάγονται στον Ψηλορείτη, στην Κρήτη στις 29 Μαΐου ημέρα Κυριακή. Οι αγώνες "Psiloritis Race", που οργανώθηκαν για πρώτη φορά το 2008, είναι διεθνείς και αρχίζουν να προσελκύουν την προσοχή όλων όσων λατρεύουν να τρέχουν ανώμαλο δρόμο, ιδιαίτερα όταν η φύση είναι φανταστική!

Κατά κάποιο τρόπο είναι ένα άθλημα περιπέτειας  που συνδυάζει διακοπές με αθλητισμό ή θα έλεγα είναι αθλητικός τουρισμός! Εξαρτάται από την οργανωτική επιτροπή να  κάνει τον αγώνα πιο ελκυστικό, προσθέτοντας ίσως την διέλευση  φυσικών εμποδίων και την χρήση ποδηλάτων ακόμη-ακόμη γιατί όχι και κολύμπι.




Προς το παρόν είναι δρόμος αντοχής σε απόσταση 30,5 χιλιομέτρων, από τα οποία 12 χιλιόμετρα χώμα, 15,5 χιλιόμετρα μονοπάτι και  μόνο 3 χιλιόμετρα άσφαλτος. Υψομετρική διαφορά ανάβασης 1247 μέτρα και κατάβασης, 2102 μέτρα. Το τρέξιμο γίνεται ημέρα και το χρονικό όριο τερματισμού είναι ...8 ώρες! Ένας γυμνασμένος ακόμη και με σύντονη πορεία μπορεί να είναι μέσα!

 Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να δει περισσότερα στο site: "Psiloritis Race".

Σας χαιρετώ καταδρομικά,


Ανιχνευτής






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.