Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

"Σμαραγδένιος Πολεμιστής"



"Emerald Warrior"(Σμαραγδένιος Πολεμιστής) ήταν το όνομα της άσκησης των αμερικανικών  δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων που ολοκληρώθηκε στις 11 Μαρτίου 2011. Ήταν μια συνδυασμένη διακλαδική άσκηση που χρησιμοποιήθηκαν μονάδες, επιτελεία και μέσα από όλους τους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων, επί πραγματικής βάσης, αλλά και εικονικά.




Εξετάσθηκε εξονυχιστικά η διαδικασία διακλαδικής διοίκησης και ελέγχου, εφαρμόσθηκε πειραματική τακτική ειδικών επιχειρήσεων με βάση τα διδάγματα του Ιράκ και του Αφγανιστάν και έγιναν τακτικές κινήσεις τμημάτων, καθώς και μεταφορές προσωπικού μέσων και υλικών.




Η  "Emerald Warrior"  έχει καθιερωθεί πρόσφατα και θεωρείται η μοναδική διακλαδική άσκηση ετοιμότητας ειδικών δυνάμεων με διαλειτουργικές απαιτήσεις μεταφορικών μέσων, όπλων υποστήριξης, διοικητικής μέριμνας και επικοινωνιών. Συμμετέχουν γύρω στους 1400 άνδρες των ειδικών δυνάμεων μαζί με προσωπικό άλλων Όπλων και Κλάδων κάθε χρόνο. Οι προδιαγραφές  και οι ειδικοί σκοποί της, είναι σε απόλυτη συμφωνία με τις απαιτήσεις της διακλαδικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης του αμερικανικού ΓΕΕΘΑ.




Εμπλέκονται άμεσα όλες οι τμηματικές διοικήσεις της αμερικανικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (USSOCOM) και κατά περίπτωση κυβερνητικές  και μη κυβερνητικές υπηρεσίες. Εκτός από τη διεξαγωγή τακτικών αερομεταφορών, τον συντονισμό πυρών υποστηρίξεως και των μέσων επιτήρησης και αναγνώρισης, συμμετέχουν και περίπου 900 άτομα, στρατιωτικό προσωπικό για την λειτουργία στρατηγείων και σταθμών διοικήσεως. Η άσκηση διεξάγεται σε έκταση 1,5 εκατομμυρίου στρεμμάτων, στον αέρα και στο έδαφος, καλύπτοντας πολλά πεδία βολής και εκπαιδευτικές περιοχές.




Είναι αυτονόητο ότι αυτού του είδους και της κλίμακας ασκήσεις, μόνο με διακλαδικό επιτελείο μπορούν να διεξαχθούν. Γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να επιτευχθεί ο μέγιστος ρεαλισμός σε όλες τις ειδικές καταστάσεις και τα επεισόδια της άσκησης. Οι μαχητές που συμμετέχουν πρέπει να προετοιμάζονται και στην παραμικρή λεπτομέρεια για να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα στο θέατρο επιχειρήσεων, δηλώνουν οι αρμόδιοι  επιτελείς της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων.




Η  σύγχρονη τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, είναι στην υπηρεσία των ασκουμένων για  να καλύπτουν καταστάσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών. Εκεί που δίνεται βαρύτητα όμως, είναι στον συντονισμό με άλλες συμβατικές μονάδες και υπηρεσίες, όλων των Κλάδων. Όλα παίζονται στον συντονισμό κινήσεων, πτήσεων, επικοινωνιών, πυρών υποστηρίξεως, ανταλλαγής πληροφοριών. Έτσι αποφεύγεται η διαρροή πληροφοριών και η πρόωρη αποκάλυψη των ειδικών επιχειρήσεων που μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα.




Ο ρόλος των ομάδων επιτελών-συνδέσμων είναι πολύ σημαντικός σ' αυτή την περίπτωση. Η εμπειρία έχει δείξει ότι στις σύγχρονες επιχειρήσεις, η διακλαδική συνεργασία είναι απαραίτητη. Στις ειδικές επιχειρήσεις, η διακλαδική συνεργασία είναι επιβεβλημένη.

Δείτε κάποια ενδιαφέροντα βίντεο από την άσκηση, με ρίψεις υλικών και οχημάτων, βολές πυροβόλου από τον "Άγγελο Θανάτου", πτήσεις ελικοπτέρων και επεισόδια triage που τρελαίνουν τους γιατρούς!

Σας χαιρετώ καταδρομικά,

Ανιχνευτής

Πηγή: Shadow Spear
          nwf daily news
          dvids 





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.