Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Τα μαγνητικά ..άρβυλα



Μία πολύ ενδιαφέρουσα τεχνολογία! Τι έκανε μία εταιρία κατασκευής, αφού συγκέντρωσε πληροφορίες και παρατηρήσεις από στρατιωτικό προσωπικό κυρίως των ειδικών δυνάμεων! Τοποθέτησε δύο αντιθέτων πόλων και  αναλόγων διαστάσεων μαγνήτες, μέσα στα τακούνια των αρβύλων που κατασκευάζει, έτσι ώστε να ελαχιστοποιούν τον κραδασμό που δέχεται το πόδι του μαχητή κατά το περπάτημα ή το τρέξιμο.

Οι μαγνήτες είναι 30 φορές πιο ισχυροί από τους μαγνήτες που χρησιμοποιούν στις πόρτες των ηλεκτρικών ψυγείων, αλλά με αντίθετη πολικότητα. Όταν βαδίζει λοιπόν κάποιος και η πίεση εξασκείται στο τακούνι, οι μαγνήτες αντιδρούν στην πίεση και ..σπρώχνουν το πόδι προς τα επάνω. Δίνουν και ώθηση στο βάδισμα! Σε κανονικό βάδισμα, έχει διαπιστωθεί, ότι όταν ένας άνθρωπος πατά το πόδι του στη γη, η φτέρνα του δέχεται πίεση, μέχρι και 3 φορές μεγαλύτερη από το βάρος του. Με αυτά τα άρβυλα αυτή η πίεση ελαττώνεται κατά 70%.  Δηλαδή, περπατάς 15 χιλιόμετρα και η καταπόνηση είναι σαν να έχεις διανύσει μόνο τα 4 με 5 χιλιόμετρα!

Ιδιαίτερα χρήσιμα για πορεία με βαρύ φόρτο αλλά και κατά την εκτέλεση αλμάτων και την ταχεία καταρρίχηση! Οι αμερικανικές  ειδικές δυνάμεις τα αξιολογούν και μάλλον πρόκειται να τα υιοθετήσουν.

Επηρεάζουν οι μαγνήτες των αρβύλων, όργανα όπως τις πυξίδες; Μήπως υπάρχει κίνδυνος ενεργοποίησης μαγνητικών πυροδοτικών μηχανισμών από στρατιώτη που φοράει τέτοια άρβυλα; Για να το συζητάνε οι Αμερικανοί, μάλλον πρέπει να τους καλύπτει! Νομίζω όμως, ότι αξίζει να το ψάξει περισσότερο  κάποιος που ενδιαφέρεται!

Ανιχνευτής

Πηγή: Kit up
          DAMPS Technology Smart Boots




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.