Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Η ..διαπεραστική ματιά

Το "Πρίσμα" ή όπως ονομάζεται στ' Αγγλικά, Prism 200, είναι ραντάρ που μπορεί να ανιχνεύσει παρουσία ζωντανού οργανισμού πίσω από τοίχο. Θυμάμαι πριν από 4 χρόνια το συζητούσαμε αυτό στο χώρο των ειδικών δυνάμεων και κάποιοι "εκτός" μας έβλεπαν σαν .."UFO".  Ποιός ήταν  ΑΤΙΑ  διαπιστώνεται σήμερα!

Η συσκευή χρησιμοποιείται στις ειδικές δυνάμεις διαφόρων χωρών και στην αστυνομία τους, για τον εντοπισμό κινήσεων μέσα σε σπίτια που παρακολουθούνται ή έχουν εντοπιστεί καταζητούμενοι. Από στρατιωτικής πλευράς είναι ιδανικό για ειδικές επιχειρήσεις σε  κατοικημένους  τόπους.

Έχει πολύ απλό χειρισμό.  Τοποθετείται στον τοίχο, και με το πάτημα ενός κουμπιού, ο χειριστής διακρίνει στην οθόνη του τις κινήσεις ατόμων  πίσω από τον τοίχο. Έτσι προλαβαίνει τυχόν εχθρικές ενέδρες, αλλά και διαπιστώνει πού υπάρχουν ελεύθερες προσβάσεις. Η τεχνολογία στηρίζεται στην εκμετάλλευση της θερμικής ακτινοβολίας, και όχι μόνο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και Lap top για τηλεχειρισμό της συσκευής από μακριά σε ασφαλές μέρος και αντιγραφή των ευρημάτων. Η συσκευή μπορεί να ανιχνεύσει άτομα σε ακτίνα 20 μέτρων.




Το νέο μοντέλο της εταιρείαςκατασκευής, το Prism 200c, έχει πιο λεπτή γραμμή με γραφικά 3D και σε συνδυασμό με σύστημα τηλεχειρισμού μπορεί να ανιχνεύει με καμουφλαρισμένο τρόπο, τι γίνεται πίσω από ένα τοίχο. Μαγικό το "Πρίσμα"! Δεν είναι βέβαια το μοναδικό σύστημα στην αγορά! Υπάρχουν και άλλα διαφόρων τύπων και μεγεθών! Όρεξη και λεφτά να'χεις και όλα γίνονται!



Στις ειδικές επιχειρήσεις θεωρώ ότι αυτού του είδους τη συσκευή, είναι πολύ καλό "εργαλείο"!


Ανιχνευτής



 







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.