Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Προβλήματα στα τουρκικά σκάφη ειδικών επιχειρήσεων;



Τον περασμένο Ιανουάριο, μία τουρκική εφημερίδα η Zaman, έφερε στο φως θέμα περί προβλημάτων στα σκάφη ειδικών επιχειρήσεων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ η επιτροπή αξιολόγησης απέρριψε τα σκάφη, το πολεμικό ναυτικό έκανε "τα στραβά μάτια" σε τεχνικές  παραλείψεις και ελαττώματα στο σύστημα προώσεως και πλοήγησης και τα παρέλαβε. Πόσα δεν ξέρω!

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό βέβαια διέψευσε το γεγονός με δική του ανακοίνωση, εξηγώντας ότι έγινε προσωρινή παραλαβή με δέσμευση της εταιρίας κατασκευής Yonca Onuk να αποκαταστήσει τις παραλείψεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παράλληλα το ιστολόγιό του τουρκικού ΠΝ στο ίντερνετ χαρακτήρισε τη εφημερίδα αντι-στρατιωτική και άσχετη με τέτοια θέματα.

Ο τύπος του σκάφους για τον οποίο μιλάμε είναι το ONUK MRTP Fast Attack Craft που θα διατεθεί στους Τούρκους SAT και SAS. Οι προδιαγραφές του προβλέπουν μέγιστη ταχύτητα 70 κόμβων σε κατάσταση θαλάσσης 1 και τουλάχιστον πάνω από 50 κόμβους σε κατάσταση θαλάσσης 3. Θα έχει την δυνατότητα τοποθέτησης και κατάλληλου πυραυλικού συστήματος. 




Τα οπλικά του συστήματα θα περιλαμβάνουν  μπροστά, τηλεχειριζόμενο πυροβόλο των 25/30 χιλ. και πυραύλους εδάφους αέρος, πίσω τηλεχειριζόμενο πολυβόλο 12,7 ή πολυβόλο βομβίδων 40 χιλ., σύστημα πυραύλων Hellfire ΙΙ και ενδεχομένως πυραυλικό σύστημα μεσαίου βεληνεκούς κατά πλοίων. Θα διαθέτει νυκτοσκόπια και σύστημα FLIR!

 Έχει μήκος 24 μέτρα και πλάτος 5,5 μέτρα. Αυτονομία γύρω στα 350 ναυτικά μίλια. Θα διαθέτει δεξαμενές καυσίμων 5,3 κυβ. μέτρων και δεξαμενή νερού μισού κυβικού. Θα υπηρετείται από πλήρωμα 5 ατόμων και θα μπορεί να μεταφέρει 15 μαχητές με πλήρη φόρτο.  Το υλικό κατασκευής του είναι υαλοβάμβακας προηγμένης τεχνολογίας σε πολλαπλές επιστρώσεις, με προδιαγραφές DNV και με δυνατότητα αντιβαλλιστικής προστασίας από όπλα ευθυτενούς τροχιάς 7,62 χιλ.

Το σκάφος προορίζεται για αποστολές: αντιπειρατείας,σε χωρικά και διεθνή ύδατα, αντιτρομοκρατικής προστασίας σε παράκτιες εγκαταστάσεις, επιτήρησης, περιπολίας και συνοδείας, έρευνας-διάσωσης, ελέγχου λαθρεμπορίου πάσης φύσεως και ελέγχου μόλυνσης του θαλασσίου χώρου. Οι αποστολές είναι ευνόητο ότι προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του παραλήπτη.

Θα εφαρμοσθεί ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει η ναυπηγική τεχνολογία για μείωση του ίχνους θορύβου, μαγνητικής και θερμικής"υπογραφής".




Προς το παρόν, οι Τούρκοι βαραχάνθρωποι έχουν τα φουσκωτά τους, τύπου RHIB, όπως αυτό που βλέπετε στην πάνω φωτογραφία και το..γλεντάνε μέσα στην τρελλή χαρά! 

Ανιχνευτής

          Yonka Onuk








1 σχόλιο :

  1. To oplo tou moiazei poly me to Gewehr 43 sto link http://www.militaryfactory.com/imageviewer/sa/pic-detail.asp?smallarms_id=426&sCurrentPic=gewehr43-gew43.jpg&sCurrentDescriptor=Right%20side%20view%20of%20the%20Gew%2043%20semi-automatic%20rifle%20in%20its%20sniper%20form;%20color

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.