Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Επίδεσμοι και γεμιστήρες

Πάντοτε θυμάμαι οι νοσοκόμοι μέσα σ' ένα καταδρομικό τμήμα είχαν την συλλογή τους χωμένη μέσα στο μπέργκιν. Σπάνια την κρεμούσαν στην εξάρτηση γιατί ήταν πολύ άβολη, ειδικά κατά την κίνηση. Μία εταιρία, ακούγοντας τις παρατηρήσεις και τα σχόλια των νοσοκόμων ειδικών δυνάμεων, κατασκεύασε μια θήκη, που συνδυάζει τις θήκες γεμιστήρων με συλλογή νοσοκόμου. Απλή σκέψη, που κάνει όμως την ζωή πιο εύκολη στο πεδίο.

Έτσι μπορούν οι νοσοκόμοι να μεταφέρουν εξωτερικά την συλλογή τους και παράλληλα να έχουν δυνατότητα να χειρίζονται χωρίς πρόβλημα τα πυρομαχικά τους. Η θήκη έχει θέσεις για τρείς γεμιστήρες Μ16 που τοποθετούνται προς την πλευρά του σώματος του χρήστη και  μπροστά είναι όλος ο χώρος διαθέσιμος για την υγειονομική συλλογή. 
Κοστίζει λίγο ακριβά, γύρω στα 80 Ευρώ αλλά διαθέτει  καλής ποιότητας φερμουάρ, ελαστικούς ιμάντες συγκρατήσεως υλικών, αδιαβροχοποιημένα καλύματα και πολλές εύχρηστες θήκες. Έτσι τουλάχιστο ισχυρίζεται η εταιρία. Βέβαια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες δουλειές, ανάλογα με το τι θέλει να βάλει μέσα ο χρήστης. 
Εμένα μου φαίνεται λίγο μικρή για συλλογή νοσοκόμου καταδρομών. Περισσότερο θα την χρησιμοποιούσα σαν ατομική συλλογή, για να πω την αλήθεια.

Εάν κάποιος έχει σχέση με το αντικείμενο και θέλει να το σχολιάσει και να πει την άποψή του, μη διστάσει να το κάνει, για να καταλάβουν όλοι αν αξίζει ή όχι σαν ιδέα.


Ανιχνευτής




1 σχόλιο :

  1. Πράγματι το συγκεκριμένο για ατομικό κιτ ταιριάζει. Η υγειονομική συλλογή ομάδος είναι ολόκληρο σακίδιο μεταξύ 40 και 50 λίτρων.

    Καλό σαν ιδέα, αλλά κατ΄εμέ πιο πρακτικό είναι το κιτ να βρίσκεται στο πόδι (drop leg) ή πάνω στο σακίδιο αν είναι MOLLE, αλλά με την προϋπόθεση ότι αποσπάται αμέσως από το υπόλοιπο σακκίδιο (με κλίπς, velcro ή φερμουάρ) για τέτοιου είδους καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.