Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ειδικές Δυνάμεις υποβοηθούν στη Λιβύη

Σήμερα όλα τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε αυτό. Μέσα στο παρακάτω βίντεο που τραβήχτηκε από ρεπόρτερ του Al Jazeera στη πόλη της Μιζράτα, διακρίνονται κάποια στιγμή άτομα με πολιτικά, που φαίνονται σαφώς διαφορετικοί από τους ντόπιους. Αρχηγός μοιάζει να είναι αυτός που φοράει ροζ πουκάμισο. 

 Εγώ το θεωρώ φυσιολογικό. Όλοι αυτοί οι βομβαρδισμοί στόχων, χωρίς κατάδειξη από κάποιον έμπειρο σε αυτά πώς θα μπορούσαν να γίνουν; Επί πλέον κάποιοι θα βοηθούν και τους επαναστάτες σε θέματα τακτικής κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων. Αυτό λέγεται "στρατιωτική υποβοήθηση" και αποτελεί μιά από τις αποστολές των ειδικών δυνάμεων διεθνώς. 

Το αν είναι Βρετανοί ή Γάλλοι ή Αμερικάνοι δεν μπορεί κανείς με βεβαιότητα να πει. Το λάθος τους είναι ότι αποκαλύφθηκαν με τις όποιες συνέπειες, πολιτικές διπλωματικές ή και στρατιωτικές. Δεν μετράει αν είναι "πρώην" και από ποιόν πληρώνονται. Η εμπλοκή τους, ..εμπλέκει τα πράγματα από όπου και αν προέρχεται. Είναι ένα από αυτά που πάντα λαμβάνονται ή πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψη στη σχεδίαση ειδικών επιχειρήσεων: Διπλωματικές και πολιτικές επιπτώσεις σε περίπτωση αποκάλυψης 


 Ανιχνευτής

Πηγή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.