Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Δραστηριότητες Εφέδρων



Πολλές και ποικίλες οι δραστηριότητες των εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων και όχι μόνο! Δεν περιμένουν απλά και μόνο τις προγραμματισμένες δραστηριότητες μετεκπαίδευσης εφεδρείας του ΓΕΣ. Προσπαθούν  πάντα από μόνοι τους και μέσα από τους συλλόγους, συνδέσμους και σωματεία που έχουν ιδρύσει, να ασκούνται και να "τηρούν επαφή" με τις στρατιωτικές τους γνώσεις και δεξιότητες. Παράλληλα αξιοποιούν αυτές τους τις γνώσεις, για προσφορά κοινωνικών υπηρεσιών όπου μπορούν. Η υποστήριξή τους από το ΓΕΣ και γενικά από το στρατό δεν είναι αυτή που οι ίδιοι θα ήθελαν, αλλά όλο και κάτι γίνεται στα πλαίσια του εφικτού.

Μία τέτοια δραστηριότητα ολοκλήρωσαν πρόσφατα οι έφεδροι Καταδρομείς της Κύπρου, με την άσκηση "ΞΕΝΟΦΩΝ 2011" για την οποία μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες στην καλογραμμένη ιστοσελίδα τους. Η εκεί Διοίκηση Καταδρομών τους ενίσχυσε στις προσπάθειές τους.




Αλλά δεν είναι οι μόνοι! Δείτε την ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων για να διαβάσετε το τι γίνεται μέσα στο χώρο των εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων. Αν κοιτάξετε και την ιστοσελίδα της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων , θα διαπιστώσετε ότι η δουλειά που κάνουν είναι φανταστική. Ρίξτε μια ματιά και στο ιστολόγιο "ΕΦΕΔΡΕΙΑ" και μάθετε πολλά! Υπάρχει και η ΠΕΝΕΦΥΟ  της οποίας έχω αναρτήσει αρκετές δραστηριότητες.

Οι έφεδροι Καταδρομείς κατά κοινή ομολογία, έχουν την πρωτοκαθεδρία στην οργάνωση συνδέσμων και συλλόγων. Βρίσκονται παντού. Το ειδικό "πνεύμα μονάδος" που αναπτύσσεται κατά την διάρκεια της θητείας τους δημιουργεί ένα αόρατο δεσμό που παραμένει δυνατός σ' όλη τους τη ζωή. Η "φλόγα" διατηρείται άσβεστη και όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή φουντώνει!




Μου αρέσει πολύ η ιστοσελίδα της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας με τις πολλαπλές δραστηριότητες και ειδικότερα στον τομέα του αλεξιπτωτισμού. Καλωσορίζω και την νέα ιστοσελίδα της Λέσχης Ελλήνων καταδρομέων Λάρισας και εύχομαι ό,τι το καλύτερο.

Ανιχνευτής






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.