Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

The Italian Job

Μία καταδρομική επιχείρηση που δεν έγινε πολύ γνωστή, μέχρι που ήλθαν τα...Wikileaks και την έβγαλαν στην φόρα πιο δυνατά.

Το 2004 στο Ιράκ, αντάρτες αιχμαλώτισαν και κράτησαν ομήρους 4 άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν ένας  Πολωνός  μεγαλοεπιχειρηματίας, (Τι γύρευε εκεί; Μπίζνα!) κατασκευαστής κτιρίων, ο Ζέρζι Κος. Οι άλλοι τρεις ήταν Ιταλοί. Γι' αυτό η υπόθεση ήταν περισσότερο ..ιταλική! Οι Ιρακινοί τους κράτησαν κάμποσες ημέρες στη περιοχή Ραμαντί δυτικά της Βαγδάτης, γυρεύοντας λύτρα. Δεν τα πρόλαβαν όμως!

Ξαφνικά μια μέρα, ακούστηκαν κινητήρες ελικοπτέρων, έγινε πολύ σκόνη και ..πανικός! Πάνοπλοι όρμησαν οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων, μάλλον οι DELTA FORCE, για τους οποίους θα μιλήσουμε σύντομα, κλότσησαν πόρτες και βρήκαν τους ομήρους. Τους μάζεψαν και τους πήραν μαζί τους. Άριστη εκτέλεση, είπαν οι όμηροι, περιχαρείς για την απελευθέρωσή τους. Δεν ξέρω τι έγινε με τους Ιρακινούς. Λάκισαν ή βλέπουν τα ..ραδίκια ανάποδα; 


Ένας από τους άνδρες της καταδρομικής δύναμης, είχε κάμερα στο κράνος του και κατέγραψε την όλη ενέργεια. Όπως βλέπετε δεν πρωτοτύπησαν αυτοί με τον "μάρτυρα" Μπιν Λάντεν! Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε κάποια στιγμιότυπα.


Ανιχνευτής






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.