Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Rodopi Ultra Trail

Τι ξέρετε για τη Ροδόπη; Αν πατήσετε τον σύνδεσμο θα μάθετε αρκετά και ακόμα περισσότερα αν το ψάξετε μέσα στο διαδίκτυο. Αυτό που βρήκα εγώ, είναι ότι οργανώνεται ένας δρόμος αντοχής μεγάλων αποστάσεων. Φτάνει τα 164 χιλιόμετρα (100 μίλια)! Είναι ο αγώνας Rodopi Ultra Trail ή ROUT, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται σε σύντμηση των λέξεων. Είναι αγώνας πραγματικής περιπέτειας, που ξεκίνησε από το  2007 να παίρνει "σάρκα και οστά" και συναγωνίζεται ισάξια παρεμφερείς αγώνες του εξωτερικού.



Είναι όμως για γερούς και έμπειρους  οπαδούς και θιασώτες του ορεινού τρεξίματος. Λάτρεις του βουνού και των διαδρομών σε μονοπάτια μέσα στο δάσος! Απαιτούνται  42 ώρες τρέξιμο και βηματισμός σαν όριο εγκυρότητας, για να μπορέσει κάποιος να θεωρηθεί ότι τερμάτισε. Βέβαια υπάρχουν και οι "αστραπές" που κάνουν και 27 ώρες! 

Ανεβοκατεβάσματα σε υψόμετρα που κυμαίνονται μεταξύ 500  και 1600 μέτρων περίπου, με διέλευση από 25 σημεία ελέγχου, ξεκίνημα 6 το πρωί Παρασκευής και τερματισμός 12 τα μεσάνυχτα Σαββάτου! Καλή περίπτωση! Απ' ό,τι βλέπω στην εικόνα τους βοηθούν και οι Καταδρομείς! Μπράβο!



Μου θυμίζει πολύ το στυλ της  δοκιμασίας Πορείας-Βολής των Ειδικών Δυνάμεων. Η φιλοσοφία τους είναι ίδια! Ψυχική αντοχή μαζί με  καλή φυσική κατάσταση πάνε "πακέτο". Απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, που πρέπει να ξέρεις καλά! Δεν μετράει τόσο η ηλικία εδώ! Μου άρεσε πολύ  η περιγραφή της εμπειρίας ενός από τους οργανωτές της διαδρομής, ο οποίος την έκανε για να βγάλει συμπεράσματα.




Σε 130 ημέρες (21-23 Οκτωβρίου) από τώρα, γίνεται ο μεγάλος αγώνας και όσοι θέλουν να δοκιμάσουν, μπορούν να εγγραφούν!  Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Μέσα στο Καλοκαίρι οργανώνουν και άλλες όμορφες δραστηριότητες. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο καλογραμμένο ιστολόγιό τους, πιέζοντας την σύντμηση: ROUT.



Ανιχνευτής







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.